japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Toyota MR2 ZZW30 | 2ZZ swap
Iet uz lapu Iepriekšejais  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 26, 27, 28  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Toyota / Lexus
Autors Vēstule
soulfreak
motorists

Ziņas: 4291
Atrašanās vieta: Jamaicawa

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 8:05 am    
tagad man ir daži aktuāli jautājumi: kādam ir jābūt precīzam ieplūdes trubas diametram, kur nāk MAF sensors. Vajag atrast viegli saprotamu formulu vai kādu gudru cilvēku, kas man palīdzētu izrēķināt izplūdes sistēmu kopā ar 4-1 zirnekli. + ieteikumi kā uzbūvēt klusu, bet efektīvu un vieglu izplūdes sistēmu.
Gudrie prāti izpaužaties Smile Fii, jnk, PR86... anyone? Smile

Ziņas: 10295
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 9:40 am    
soulfreak rakstīja:
tagad man ir daži aktuāli jautājumi: kādam ir jābūt precīzam ieplūdes trubas diametram, kur nāk MAF sensors. Vajag atrast viegli saprotamu formulu vai kādu gudru cilvēku, kas man palīdzētu izrēķināt izplūdes sistēmu kopā ar 4-1 zirnekli. + ieteikumi kā uzbūvēt klusu, bet efektīvu un vieglu izplūdes sistēmu.
Gudrie prāti izpaužaties Smile Fii, jnk, PR86... anyone? Smile

vareji vakar paprasit kad biju maajaas pie materiaaliem..
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
soulfreak
motorists

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 9:46 am    
BriinumsBo rakstīja:
soulfreak rakstīja:
ļar ļar ļar...)

vareji vakar paprasit kad biju maajaas pie materiaaliem..

nu nav tik traki, nejau šodein es to darīšu, bet gan pēc kādas nedēlas, paspēsim... ja Tev tiešām ir vajadzīgā informācija Wink

Vietējais

Ziņas: 222

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 10:21 am    
Tev ir stock 2zz MAF iekšas nestandarta trubā? Sarēķināt pareizo šķērsgriezumu nav baigi reāli, nezinot sensora parametrus - principā jāatord pareizā truba un jāizmēra.

Par kolektora izmēriem - labāk mēģināt nošpikot no kaut kurienes. Jo rēķinot arī ir daudz visādas nianses, pie kādiem apgriezieniem tieši Tu gribi, lai viņš rezonē, utt. Nekad neesmu ar tādiem aprēķiniem nodarbojies.

Attiecībā par pašu motoru - viņām ir īsāks stroke nekā 1zz, kas principā nozīmētu pat mazāku griezes momentu, bet tā kā viņam ir lift, tad visticamāk primārais sadaleņu profils ir vairāk optimizēts zemiem apgriezieniem un attiecīgi grieze ir ļoti līdzīga 1zz. Līdz ar to es negaidītu īpašu starpību līdz 6k rpm. Ja lifts tiek aktivizēts pie optimāliem apgriezieniem, no viņa spēriens nebūtu jājūt. Ja tiek justs spēriens, tad tas nozīmē, ka viņš pārslēdzas par vēlu, un netiek izmantots potenciāls apgriezienos tieši pirms pārslēgšanas. Ja skaņa izmainās, tad lifts strādā. Lielākai atšķirībai no 1zz būtu jābūt pēc 6k, kur 1zz sāk grieze kristies, 2zz joprojām paliek tāda pati un papildus zirgus dod papildus apgriezienu diapazons.
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
soulfreak
motorists

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 10:33 am    
ja Tu tā saki, tad varbūt arī tā jābūt, runājot par VVTi un Lift, jo apmēram pie 4,5K viņš kļūst dzīvīgāks un pie 6K jau motoram parādās 2x niknāks troksnis, bet nekādu baigo sajūtu uz to nav, kaut gan atkal plūdeni kāpinās apgriezieni... varbūt tā ir jābūt, varbūt es vnk gaidīju ko daudz vairāk.
ok, nav ko spriedelēt, jātiek galā ar ieplūdi un izplūdi, tad arī varēs mērīt ir vai nav.

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 10:36 am    
man šobrīd virsū stāv stock 1ZZ MAF, ko arī citu pieredze pieļauj lietot, vai tas ir pareizi, nezinu. truba man ir vnk kaut kas tizls, S veida ar vnk iespraustu mafu kaut kur līkumā. Kompis rāda Fuel trim -10%, ko tas īsti nozīmē? Vajag tievāku vai resnāku trubu?

Vietējais

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 10:57 am    
Ja gribās labāku rāvienu 2. robā, tad vajag Celicas 6spd kārbu.

Cik saprotu to, ka maisījums par treknu un viņš ņem nost 10% degvielas. Tātad viņam liekas, ka ienāk vairāk gaiss nekā patiesībā. Tas nozīmē, ka vajag par 10% resnāku trubu - tad pie šī paša mērījuma reāli būs ienācis vairāk gaisa un maisījums izlīdzināsies.

Edit: ar 10% resnāku trubu es domāju, par 10% lielāku šķērsgriezuma laukumu. T.i. trubas radiusu palielināt par Sqrt(10) procentiem Smile
soulfreak
motorists

ZiņaZiņots: Tre Sep 01, 2010 1:38 pm    
tātad, svarīgi zināt, kāds ir šīs te ieplūdes caurules diametrs (iekšējais)

ZiņaZiņots: Piek Sep 03, 2010 11:16 pm    
viss kārtībā, MAFs ir dzīvs... jādomā kaut kas par 70mm ieplūdes trubu.

ZiņaZiņots: Sv Sep 05, 2010 4:23 pm    
tagad finanse turās, jādomā kaut kas ar izpūtēju...
ir doma no A līdz Z visu no ņeržas! Tikai pāris jautājumi, kā lai aprēķina visefektīvākos zirnekļa trubu diametrus, garumus, un kā lai dabū vieglu un tajā pašā laikā klusu izpūtēja skaņu?

IDEJAS!?

Vietējais

ZiņaZiņots: Sv Sep 05, 2010 8:28 pm    
Nav vienkāršas atbildes uz šo jautājumu...
Vispirms - ko Tu gribi no tā motora? Kāpēc 4-1, nevis 4-2-1?

Ja vien pavisam neiebrauksi galējībās tad tas viss ir jautājums par to, kurš apgriezienu diapazons tiek optimizēts. Līdz ar to jautājums - kur Tev trūkst grieze?
Marex
mini-spamer
mini-spamer

Ziņas: 55

ZiņaZiņots: Sv Sep 05, 2010 8:40 pm    
Ja gribi lai tev perfekti aprēķina visu izplūdi,vari pakonsultēties ar Ivaru Ērgli,vinsh man uztaisiija vnk perfekti,ir ljoti kluss staavot uz vietas un ir juutams griezes pieaugums konkreetaa apgr. diapazonaa!
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Pir Sep 06, 2010 9:19 am    
google - exhaust calculator
izmetiis tev dafiga dazhaadus kalkulatorus, dazhos pat jaanoraada aizdedzes lenkjis utml Laughing
soulfreak
motorists

ZiņaZiņots: Pir Sep 06, 2010 12:01 pm    
njāā, kaut kur pat atradu tādu excel failu, kur jānorāda 150 visādi sīkumi... nu tas tak nav normāli, es neesmu tāds specs Laughing vai tad no litrāžas, virzuļa gājiena, vārstu un kanālu diametra, un vēlamo abarotu diapazona nevar izrēķināt? Rolling Eyes

man interesē, lai tieši jauda pieaug ap 5-6K rpm un līdz pat 8K rpm, apakšas gals nav svarīgs.

ZiņaZiņots: Pir Sep 06, 2010 2:01 pm    
soulfreak rakstīja:
njāā, kaut kur pat atradu tādu excel failu, kur jānorāda 150 visādi sīkumi... nu tas tak nav normāli, es neesmu tāds specs Laughing vai tad no litrāžas, virzuļa gājiena, vārstu un kanālu diametra, un vēlamo abarotu diapazona nevar izrēķināt? Rolling Eyes

man interesē, lai tieši jauda pieaug ap 5-6K rpm un līdz pat 8K rpm, apakšas gals nav svarīgs.

nu googlee meklee tur ir vienkaarshi un sarezhgjiiti kalkulatori, kaadus vien gribaas..
vai arii meklee kaadas izpluudes citiem un gan jau ka varees dabuut razhotaaja izmeerus..
Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Toyota / Lexus Laiks ir: GMT - 9 stundas
Iet uz lapu Iepriekšejais  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 26, 27, 28  Nākošais
Lapa 14 no 28

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv