|
 |
 |
| |
|
 |
| Autors |
Vēstule |
BriinumsBo Valdes priekšsēdētājs

Ziņas: 10706 Atrašanās vieta: Riverside, tru storii
|
Ziņots: Sest Feb 16, 2008 5:35 pm Savirzes regulēšana |
|
|
Pirms sestdienā devos uz KEMI izdomāju izbraukt caur kantori, kur iepriekš regulēju savirzi - RTS Serviss, pie Valmieras ielas, kur priekšā veikals ar Maserati, Aston martin, etc.. Uztaisīja paralēli riteņus, bet mašīna stāv šķībi! Pamanīju pumpējot ratus statoilā - aizmugurējais labais rats uz iekšu. Liekas ka pat zinu kāpēc. Man iepriekš mainot krustiņus palika stūre pa 45% šķībi. Viņi visticamāk iztaisnoja stūri, pēctam varbūt viekārši salika visus ratus lai ir paralēli un viss. Tas ir: stūri iztaisnojot taisni, rati ir nedaudz pagriezti pa kreisi (ļoti minimāli). Tad lai auto negrieztos, viņi ir sagriezuši pakaļējos ratus tajā pašā virzienā pa kreisi, lai kompī rādās kopējais savērsums ~0.
Tad nu uzskicēju pēc manām domām ko viņi varētu būt izdarījuši:
1. aizbraucot pie viņiem auto ir taisni (bet nu vaig profilakses pēc savirzi taisīt). Stūre uzlikta šķībi, bet auto iet taisni.
2. viņi iztaisno stūri. šādi protams auto grieztos pa kreisi
3. nezinu pēc kādām metodēm viņi uztaisa pakaļējos ratus paralēli priekšejiem - stūre taisni, rati iet vienādi vienā virzienā, bet nav paralēli braukšanas virzienam
4. noliekam ratus paralēli ceļa virzienam - stūre taisni, rati taisni, auto šķībs kā zābaks.
Pats ar aci nomērīju, skatoties no aizmugures uz pakaļējo labo ratu - paralēle ieiet priekšējā ratā, turpretī skatoties gar aizmugurējo kreiso ratu paralēle aiziet prom no mašīnas.
Čeks un kautkāds izraksts ir. Ko darīt? Braukt pie viņiem lai izlabo vainu bez maksas? vai nospļauties par tiem 30ls un braukt uz citu servisu? KEMI teica ka tas process aizņem vismaz 1.5h, bet šeit man to uztaisīja ~30minūtēs, ja ne ātrāk..
Esmu izbesījies līdz pēdējam
LABOTS: bildīti var neņemt vērā, vairs nav spēkā, tehnika ir gudra, tik tehnikjiem vaig vairaak pakustinaat rukas 
Pēdējo labojumu veicis BriinumsBo Cet Mar 17, 2011 9:40 pm; pavisam labots 2 reizes |
|
|
|
 |

|
Ziņots: Sest Feb 16, 2008 5:45 pm |
|
|
| P.S. braucot uz limbažiem ~120km/h novēroju ka vējš gar kreiso logu ir stipri skaļāks (kur mazā tumbinja stūrī pie spoguļa), kas laikam norāda to pašu, ka laikam auto brauc šķībi.. |
|
|
|
 |
Repsis Z driver

Ziņas: 1072
|
|
|
|
 |
author superaģents

Ziņas: 1190 Atrašanās vieta: Baloži
|
|
|
|
 |
Seisis Specnaz

Ziņas: 530 Atrašanās vieta: Rīga
|
|
|
|
 |
daily Almost King

Ziņas: 1265 Atrašanās vieta: ZR'ass
|
|
|
|
 |
Seisis Specnaz

|
Ziņots: Pir Feb 18, 2008 5:00 pm |
|
|
Šovasar Valmierā,vecajā žiguļservisā,pa 8Ls visu sačinīja,visas mašīnas esmu tur dzinis,čalis uz vecajiem stendiem perfekti regulē,Cēsīs Sinhro-c samaksāju 15Ls,reguēja,ķipa uz jaunākā stenda tā šie paši teica,ka esot baigi krutais,pēc pāris tālākiem braucieniem riepas bija metamas!Iesaku citiem arī Valmierā to čali,labi regulē un dārgi neprasa,vienīgi 3dienu rinda! Atrodas netālu no Vidzemes izpūtēju centra! |
|
|
|
 |
Repsis Z driver

Ziņas: 1072
|
|
|
|
 |
daily Almost King

|
|
|
|
 |

|
Ziņots: Pir Feb 18, 2008 5:17 pm |
|
|
jaa, valmieraa kopsh studiju beigshanas neesmu raadiijies taa gan ir, nav jeegas no tehnikas ja nav labi speciaalisti. shovakar aizbraukshu liidz shiem. a tas Auto Plus nav baigi noslogots ar pierakstu? tur drausmiigi daudz mashiinas noparkotas aaraa, pat nebija kur apstaaties lai ieietu kautko sarunaat.. |
|
|
|
 |

|
Ziņots: Otr Feb 19, 2008 9:23 am |
|
|
ok, tātad vakar biju, nočakarējāmies tur 1,5h.. Sākumā uzlika uz stenda, viss kā vajag, aparāts rāda, ka aizmugureejais labais rats ir taisni (pat nedaudz pa labi), kaut ar aci no aizmugures skatoties redzams, ka šķībs. Jau pāris reizes izmeta frāzi "moš kuzavs šķībs".. Mērīja auto ģeometriju, viss štokos. Beigās uztaisīja kautkādu kalibrēšanu tam aparātam (ar optiku joprojām piemontētu pie rata, pagrieza ratu turp šurp pa 90 grādiem) un tad arii uzradaas mistiskais cipars. Salika taisni, vēl stūri man iztaisnoja atpakaļ uz normālu stāvokli (taisnojot iepriekšējo šķībo stūri bija aizgriezta vītne līdz pašam galam). Es protams vislaik stāvēju klāt un uzdevu stulbus jautājumus, nu tā lai kaut ko iemācītos
Vai nu rati mazliet šķībi, vai salaiduma vietas vai arī man aizdomas uz 2.5cm flančiem aizmugurē. Tagad abi aizmugurējie rati skatās vienādi, mazliet uz iekšu, ar aci gar ratu skatoties var redzēt. Es ceru ka tas aparāts neskatās kompī saglabātās st185 priekšas/aizmugures bāzes proporcijas un dēļ flančiem neuztaisa savērsumu par lielu.
Teorētiski visam būtu jābūt kārtībā. Cerams ka kārtējā sataisītā lieta neizsauks jaunu problēmu  |
|
|
|
 |
daily Almost King

|
|
|
|
 |
Seisis Specnaz

|
|
|
|
 |
Desmitnieks Specnaz

Ziņas: 833 Atrašanās vieta: Rīga - Ķekava
|
Ziņots: Sest Feb 21, 2009 4:28 pm |
|
|
Kāds nezin, kur var pa lētuci savirzi saregulēt ? Vēlams Rīgas robežās.  _________________ www.trackpoint.lv autoparka vadības sistēma
Honda Civic EK3 96" D15Z6
Honda CRX AS 87" ZC1 |
|
|
|
 |

|
Ziņots: Sv Feb 22, 2009 12:00 pm |
|
|
man laikam atlaides kaa celicaclub.lv biedram.... toyota WESS centraa bergjos pa 19ls  |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|