japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Pretspiediens izplūdē
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Dazhadas diskusijas
Autors Vēstule
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

Ziņas: 7177
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 3:53 pm   Pretspiediens izplūdē  
Diskutējam par pretspiediena nepieciešamību izplūdē, atšķirības turbomotoriem, rezonatoru izvēle utt.

Pēdējo labojumu veicis BriinumsBo Pir Sep 29, 2008 3:41 pm; pavisam labots 1 reizi
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 4:01 pm    
no http://www.japcar.lv/forum/hon.....62-60.html

kraZz rakstīja:
kāds zināja par to ka rezonaatorau iemetinot īstā vietā var dabūt ka mans civens griezas lidz 9000rpm? Embarassed

kraZz rakstīja:
nu es te paitreseejos ka rezonatoram ir ipatnejs atalums no zirnekla likuma kur vinam jaastaav..tad varot sulu izspiest no caraa..bet var arii uzdabut ka griez mazak rpm

kraZz rakstīja:
soulfreak rakstīja:
es nesaprotu, kas Tev tādus brīnumus stāsta Rolling Eyes
lai būtu jēga griezt virs 8K rpm, tad anyway jāmaina vārsti un atsperes uz vieglākiem, jo pēc 7.5K rpm ir pamatīgs jaudas līknes kritums.

no hondaclub elektriķis Cool

soulfreak rakstīja:

man reiz bij vīlēta 1.3 Corolla ar zirnekli un taisno izplūdi, tai es varēju iegriezt taho līdz bulta atduras pret paneli Laughing bet jēgas nekādas, mežonīgi zvanīja motors un vēl beigās saļņikus izpūta, kā rezultātā taisīju kapitālo Laughing
ar elektriķi esi uzmanīgs! Cool

soulfreak rakstīja:
kraZz rakstīja:
kas tad nu? elektriķis tikai brauc ar muti?

esmu ar viņu ļoti daudz dzīvē runājis un arī par viņu no daudziem dzirdējis... labāk neparaksties uz eksperimentiem, bet pieturies pie pārbaudītām klasiskām vērtībām Exclamation

kraZz rakstīja:
Bet par to rezonātoru ir taisnība ka vajag lai ir pretestība..mazāku caurumu rezonātorā?

soulfreak rakstīja:
nebūvē jaunu divriteni un neklausi visādus brīnumdarus!!!
http://www.tigerracing.lv zem sadaļas teksti ir ļoti daudz skaidrojumi!

jnk rakstīja:
kraZz rakstīja:
Bet par to rezonātoru ir taisnība ka vajag lai ir pretestība..mazāku caurumu rezonātorā?

labu txt esmu palaidis garām.
nav taisnība. pretspiediens no izplūdes sistēmas ir vajadzīgs tikai divtakteriem (pļerdakiem un motorzāģiem, piemēram), sīkumos neiedziļināšos, kāpēc. laikam no tā ir veidojies mīts par pretspiedienu, ko lasu jau n-to reizi. tas, ka auto iet sūdīgāk, kad norauj izpūtēju, ir cita iemesla dēļ. un pārāk resnu trubu likt arī nevajag, tad tur atkal citi procesi sāksies.

un par otro, ka rezonatora attālums nosaka, kā griežas motors, ir taisnība, tikai, lai pēkšņi _LABI_ grieztos līdz 9kRPM, ar to nepietiks. beztam tam attālumam ir maza nozīmē kopējā rezonanses procesā. tb, pliks rezonatora attālums no kolektora izejas nosaka ļoti maz, tur vēl ir ntie attālumi un diametri, kas ir svarīgi.

BriinumsBo rakstīja:

un kaa ar ljurbomotoriem? chalji ieksh alltrac.net (celica gt4) saka ka stock motoram uzliekot 3" izpluudi bez atsevishkja wastegate, aktuators vairs nekontrolee spiedienu, jo viss taapat aiziet pa galveno turbo izejas kameru. un tad stock motors no 0.7 iet liidz 1.2 kad iestaajas fuel cut. bet nu te jau par bezljurbo laikam tik runa un varbut tik celicaam taads aktuatora dizains :/

jnk rakstīja:

drošvien "čaļi" izņem arī katalizatorus pie reizes un visu pārējo, bet tur tak viss ir līdzsvarots/sabalansēts, kā jau jebkuros motoros Laughing
vajag domāt, kā to izlabot. ganjau, ka kāds to jau ir darījis un izdarījis. ja tev tā ir, moš uzjautā paratr00per, viņam tač arī 3sgte, varbūt vairs ar ne stock izplūdi. tev bildes no tā wastegate piestiprinājuma pie izplūdes nav? tur var arī moš ar kautkādām starpsienām paexkrementēt, kā blakustopicā Wink
subāriem, btw, arī ir līdzīga probza. visi gan saka, ka tas ir vienkārši tāpēc, ka uzlabojas izplūde.
betnu es par to visu neko nezinu, neesmu iedziļinājies ļurbo problēmās. man pagaidām jaudas ir tieši tik, lai negribētos izbaudīt to gemoroju ar izplūdēm un katalizatoriem Laughing

#MR rakstīja:
ja pareizi atceros, tad burnout sen sen paratr00per stāstīja par subāriem, ka viņiem ir prbolēma uzliek 3' izplūdi auto sāk rīstīties. iemesls esot, ka orģinālais wastegate nespēj laicīgi aizvērties.

nesitiet uzreiz man pa lūpām un ievērojiet tekstu boldā Laughing

jnk rakstīja:

ā, nure, tad tā ir tieši tāda pati problēma.

Bo, moš šito spamu atsevišķi pārcelt uz tehnisko sadaļu? tāpat kā drag caram tos kartera atsūcējus..

Rinco
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 260

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 8:46 am    
citeejot jnk: tas, ka auto iet sūdīgāk, kad norauj izpūtēju, ir cita iemesla dēļ.

ir iespeejams kko smalkaak par sho teemu? Smile
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 9:34 am    
Rinco rakstīja:
citeejot jnk: tas, ka auto iet sūdīgāk, kad norauj izpūtēju, ir cita iemesla dēļ.

ir iespeejams kko smalkaak par sho teemu? Smile

nez, man liekas tur kautkas ar fiziku taadaa zinjaa ka izpuuteejs ir karsts un vislaik ir pluusma virzienaa un noteikts gaisa retinaajums / pretspiediens optimaals. bez izpuuteeja pretspiediens ir aareejaa 1 atmosfeera, kas droshvien nav optimaalais variants. plus skanja Laughing tie protams mani sunja murgi, neko nezinu Laughing

jnk
motorists

Ziņas: 555

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 12:53 pm    
motorā viss ir sabalansēts, un norauta truba to balansu izmaina, un ne vienmēr vajadzīgajā virzienā. mazs pretspiediens, pareizajā brīdī, piemēram, neļauj izplūst izplūdē daļai no degmaisījuma, kas ir vajadzīgs tai pašai jaudai. līdzarto var taisīt mazliet agrāku ieplūdes fāzes sākumu, kas ir labi - mazliet uzlabojas griezes moments un ekonomija. bet, tiklīdz mēs sasniedzam lielos apgriezienus, pretspiediens traucē sasniegt vēl lielāku jaudu. nu tad ražotājs balansē starp šiem diviem "dzirnakmeņiem". šķūneriem, protams, patīk jauda un po ekonomija un mazais griezes pieaugums uz mazākiem apgriezieniem, tāpēc var jaukt ražotāja balansu ārā.
dabā, t.sk. fizikā, pilnīgi viss ir kompromiss..
vēl tur visā procesā svarīgu lomu spēlē spiediena viļņi kolektorā, arī mega plaša tēma.
bet tie visi ir sīkumi, tādēļ droši raujiet nost oriģinālos izpūtējus un lieciet kanalizācijas trubas :d. bet ne par resnu, jo tad atkal sākas tur citi procesi. un tā visur, kur piedur pirkstu, ir jārēķinās ar sekām.

ps. baigi nepatīk šitādus teorijas txt rakstīt, jo ir grūti pareizi un precīzi uzrakstīt un kādam gribēsies drošvien piesieties Razz tādēļ lasiet grāmatas bērni, tur parasti visi teksti ir noslīpēti gan teorētiski, gan praktiski. internetā par šīm tēmām arī ir lasīts, bet bieži ir tieši tādas pašas problēmas ar precizitāti, kā manā tekstā. dažreiz pat ir bullshits sarakstīts, kā jau minēju par pretspiedieniem.
no jaudas viedokļa skatoties četrtakteriem no pretspiediena ir jāatbrīvojas. ideālā gadījumā pēctam vēl pieregulējoties pie izmaiņām.

jnk
motorists

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 12:57 pm    
vēl kas ir - ja gribas kautko bakstīt, labāk izvēlēties pārbaudītas vērtības. tādēļ ir svarīgi, ja ņem kautkādu projekta auto, ņemt tādu, kas ir izkosts lidz galam.
vai 2. variants - ja nav izkosts, jāvadās pēc visādām jau pārbaudītām tabulām. kautvai tie paši izpūtēju izmēri - optimums (arī sportam) ir jau pārbaudīts un ir tabulas ar jaudām uz litriem utt.
dēļ šiem iemesliem arī ražotāji ir pārāki par šķūneri vai parastu šķūninga detaļu ražotāju - viņi ir izgrūduši milzīgu piķi, lai noskaidrotu/pārbaudītu to visu.

BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 3:39 pm    
vēl jau ir izplūdes vārsti kas kontrolē pretspiedienu.
elementārākie varianti - izpūtēja uzgaļi (vai ar bunduli), piem SARD/AROUSE MIG (kautkur lasīju, ka vairs neražo):

vēl arī Apexi kautko līdzīgu ražo, nezinu vai tas ir tikai skaņai (tukšgaitā kluss, braucot skaļš) vai arī palīdz kontrolēt spiedienu:

BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 3:42 pm    
kautkad biju arii netaa maniijis, ka izpuuteejam pa vidu (t.i. tuvaak motoram, pēc kolektora, pēc elkoņa, liek vārstus, ko kontrolē mehāniski vai elektroniski, līdzīgi external wastegate. Šādi panākot optimālu jaudas/griezes līkni

jnk
motorists

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 3:47 pm    
BriinumsBo rakstīja:
kautkad biju arii netaa maniijis, ka izpuuteejam pa vidu (t.i. tuvaak motoram, pēc kolektora, pēc elkoņa, liek vārstus, ko kontrolē mehāniski vai elektroniski, līdzīgi external wastegate. Šādi panākot optimālu jaudas/griezes līkni

tie nebija kautkādi veidojumi, kas neļauj gāzēm atgriezties atpakaļgaitā?
ja nē, tad tie vārsti varētu būt, lai var pamainīt kolektora ģeometriju, tb attālumus starp svarīgajiem "zirnekļa" mezgliem.

BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 4:04 pm    
jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:

tie nebija kautkādi veidojumi, kas neļauj gāzēm atgriezties atpakaļgaitā?
ja nē, tad tie vārsti varētu būt, lai var pamainīt kolektora ģeometriju, tb attālumus starp svarīgajiem "zirnekļa" mezgliem.

nee nee, tie vienkarshi darbojas taapat kaa tie MIG uzgalji - ljauj izpluust vairaak gaisam. citreiz tas vaarsts vnk novada papildus pluusmu uz otru izpuuteeju.
par "check valve" tipa vaarstu pielietojumu izpluudee neko nezinu, blank page.

jnk
motorists

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 7:06 pm    
BriinumsBo rakstīja:

nene, tur dažreiz liek tādas kā atskabargas, tuvu pie motora kolektorā. lai sportīgiem motoriem ar platām fāzēm uz maziem apgriezieniem nerauj atgāzes atpakaļ cilindrā.

kraZz
kosmonauts

Ziņas: 713

ZiņaZiņots: Sest Sep 27, 2008 8:44 am    
jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:

nene, tur dažreiz liek tādas kā atskabargas, tuvu pie motora kolektorā. lai sportīgiem motoriem ar platām fāzēm uz maziem apgriezieniem nerauj atgāzes atpakaļ cilindrā.

man ir rezonators ar tam atskabargaam
jnk
motorists

ZiņaZiņots: Sest Sep 27, 2008 8:29 pm    
kraZz rakstīja:
jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:

man arī ir, bet tas nav tas par ko rakstīju.
tev rezonators ir kolektorā? Razz

kraZz
kosmonauts

Ziņas: 713

ZiņaZiņots: Sv Sep 28, 2008 8:53 am    
jnk rakstīja:
kraZz rakstīja:
jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:

nee man riga vienā kantorī uz vietas uztaisīja to rezonatoru...katalizātora man nav man ir tikai šis rezonātors un galā stock bundulis
jnk
motorists

ZiņaZiņots: Sv Sep 28, 2008 10:35 am    
kraZz rakstīja:
jnk rakstīja:
kraZz rakstīja:
jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:

nee man riga vienā kantorī uz vietas uztaisīja to rezonatoru...katalizātora man nav man ir tikai šis rezonātors un galā stock bundulis

nē, nu tu esi kadrs
Laughing #-o

Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Dazhadas diskusijas Laiks ir: GMT - 10 stundas
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais
Lapa 1 no 2

© 2010 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv