japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Login Form

Aizmirsāt paroli?
Vēl neesat reģistrējies? Reģistrācija

Atbalsta

Turbīnu serviss

Toyota 86, GT 86, FT-86, Subaru BRZ, Scion FR-S, toyobaru
Reklāma:
Eiropas hitu radio, ehr
Slavenības un zvaigznes
Antique restored furniture
Visi radio internetā
Aviācija, pilotu skolas
Ultra Racing

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Petka Cecīlija
Iet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Toyota / Lexus
Autors Vēstule
petka17
mini-spamer
mini-spamer

Ziņas: 87
Atrašanās vieta: Cēsis/Rīga

ZiņaZiņots: Cet Dec 29, 2011 12:15 am   Petka Cecīlija  
Lai nebūtu tā, ka tikai uzdodu stulbus jautājumus, kaut ko arī atrādīšu no procesa (pēdējās bildes šodien), storijs velak - tad, kad rūks

Auto:
Toyota Celica GT4 88'

Gatavs portēšanai.

Izplūde pirms portēšanas:

Ieplūde:

Saportēta izplūde:

Saportēta ieplūde:

Ieplūdes kolektors procesā:

Vēl dažas bildes pēc mazgāšanas:

Bildes uz dvieļa ir pēc mazgāšanas. Mazgāju ar ūdeni un zobubirsti:

Kauto tādu dariju pirmo reizi un tāpēc ar rezultātu esmu apmierināts. pašam liekas ok. Protams varēja būt gludāks, bet tam vaina ir tajā, ka vajadzēja no sākuma slīpēt portus un tad tikai vārstus - tagad bija bail saskrāpēt sēžas (nesaskrāpēju Smile )

Bet nelīdzenumi nav dziļi un līdz ar to pēc teorijas ieplūdes kanālos tiem vajadzētu palīdzēt degvielas iztvaikošanai. izplūde ir gludāka, jo tā tika darīta pēc tam un tur jau bija parādījies nedaudz skils. Smile

Ieplūdes porti ir pielīdzināti izportētajam TVIS un arī ieplūdes kolektors irs pielīdzināts tam. kanāliem vajadzētu +/- sakrist.

izplūde ir pielīdzināta kolektora blīvei, kura +/- sakrita ar izplūdes kolektoru. tika ņemts arī vērā tas, ka ja būs nauda taisīšu arī izplūdes kolektoru. Smile

Darbi visi manis paša ja neskaita galvas metināšanu, vārstu un vārtu sēžu slīpēšanu un galvas slīpēšanu. to protams vedu tur kur to dara.

Jārēķinās, ka visu šo daru 1. reizi (vienā rokā turu grāmatu otrā instrumentu Smile )

neesiet skarbi Smile
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
BriinumsBo
Valdes priekšsēdētājs

Ziņas: 10701
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Cet Dec 29, 2011 8:48 am    
kāds iemesls TVIS nahrenizācijai? man jau liekas ka tā fīča baigi derīgā vecajiem 3sgte
bildes no auto?
auto mērķis?

malacis, labs auto, vēlu veiksmi pabeigt projektu Smile
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
petka17
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Cet Dec 29, 2011 2:49 pm    
TVIS nahrenizēts tāpēc, ka:
1) Jau nonākot manos nagos bija atvienots un nestrādāja, tvis vsv jau bija bijis mainīts un savu funkciju nepildīja.
2) spriežot pēc netā esošas informācijas - nav īsti jūtams tas, ka tvis tiešām veiktu lielas izmaiņas
3)mazāk trubu, vadu utml - labāk
4) liekot turbo spiediena regulētāju domājams, ka iegūšu vienmērīgāku spiedniena pieaugumu.

Auto nav domāts ikdienas braukšanai - man nevajag, rīgas satiksme šobrīd ir pietiekoši laba un noteikti lētāka.

Auto mērķis - fun car. Tagad dabūt iziet skati.

Auto bildes būs vēlāk, jo šobrīd stāv uz bluķīšiem.

Šitas jau noteikti pabeigsies - detaļas jau praktiski visas ir, atliek tik darīt.
tolstij
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 139

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 12:16 am    
pec tvisa likvideshanas motors konkreti tups palicis, apakshas nekaadas, pat pa sniedzinju slidinaties vairs nav iespejams, tikai 1 robaa vai ar vasareneem, motors vispar neatsauciigs lidz iepush spiedienu, un kad uzpuush tad iebliezh taa ka hz kaa lai savaac, tads kaa draga auto tagad. butu zinajis ka taa buus nekad tvisu nemestu ara, ne velti st205 kolektoram kanali ir mazaka diametra. un ja vel izportee kaa sheit tad nu nez kads tur fun car sanaaks.

ieteiktu kamer motors uz galda maksimali sazaget spararatu, celicas motors iegriezhas kaa vecs mercedes dizelis, ar vieglu spararatu kaut cik dziivaaks paliks

aizmuguree reduktora bukse vel vesela?
petka17
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 12:52 am    
vismaz padoms Smile

Kur un ka lai es to spararatu novirpoju?

viņš taču vēl ir jāizsvaro...

Cik tas ~ ir naudas izteiksmē?

Buksei vajadzētu būt vesalai... neesmu skatijies, bet nekādas skaņas braucot neizdeva

Ja jau ir izportēts, tad izportēts. ja nebūs labāk, tad būs vismaz savādāk Razz
ParaTr00per
Brigadieris
Brigadieris

Ziņas: 421

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 9:54 am    
tolstij rakstīja:
pec tvisa likvideshanas motors konkreti tups palicis, apakshas nekaadas, pat pa sniedzinju slidinaties vairs nav iespejams, tikai 1 robaa vai ar vasareneem, motors vispar neatsauciigs lidz iepush spiedienu, un kad uzpuush tad iebliezh taa ka hz kaa lai savaac, tads kaa draga auto tagad. butu zinajis ka taa buus nekad tvisu nemestu ara, ne velti st205 kolektoram kanali ir mazaka diametra. un ja vel izportee kaa sheit tad nu nez kads tur fun car sanaaks.

jaanu, toyota inzhenieri jau ir pilniigi stulbenji un to tvisu tur iebaazushi tikai taapeec, lai atvilceejiem tas auto suudiigaak ietu... :shura:

vispaar es ieteiktu salikt visu atpakalj... Wink ja tvis straadaa, tad neko sliktu nedara. negatiiva ietekme uz augshaam nav vai ir tik maza, ka nav izmeeraama.

Valdes priekšsēdētājs

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 5:14 pm    
nu vo man ar liekas ka nevaig vinju nahrenizeet :/

te var palasīt par TVIS, kā tas dod gandrīz 10% zem 4krpm - http://www.freewebs.com/turbon.....mation.htm

garhs raksts par TVIS (to bilditi nenjemt vera, ar roku zimeta) - http://www.turbomr2.com/MR2/Re.....S/TVIS.htm

un te tests ar TVIS valjaa (sarkana linija) un ciet (zalja linija, ciet lidz ~4krpm)

Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
petka17
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 5:50 pm    
TVIS tāpat nebija strādājis, jo tas vsv kas paver vakumu no ieplūds virs 4k rpm nebija strādājošs (reāli visu laiku vaļā Laughing )

Vēl ir jautājums par to, vai tie kas noravē tvis arī dara kko ar izplūdi, jo man ir pielaboti izplūdes kanālu leņķi un nedaudz palielināts diametrs (piedzīts pie kolektora, jo tur veidojās kante)

Kā visās gudrajās grāmatās ir teikts - dzinējs ir kā mehānismu kopums, kur daļas darbojas kopā, tāpēc mainot vienu parametru ir jāmaina arī citi.

P.S. Šī tēma nav vairs aktuāla, jo tvis vairs nav eksistējošs Laughing

Aktuāla ir kļuvusi tēma par spararata atvieglināšanu - vajag?, kur?, cik?

Plizz ieteikumus.
tolstij
Vietējais
Vietējais

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 6:43 pm    
ParaTr00per rakstīja:
tolstij rakstīja:

jaanu, toyota inzhenieri jau ir pilniigi stulbenji un to tvisu tur iebaazushi tikai taapeec, lai atvilceejiem tas auto suudiigaak ietu... :shura:

vispaar es ieteiktu salikt visu atpakalj... Wink ja tvis straadaa, tad neko sliktu nedara. negatiiva ietekme uz augshaam nav vai ir tik maza, ka nav izmeeraama.

paarak daudz detalju truuka no tvisa lai gribetos pa visu latviju skraidiit un vinjas mekleet. jaa un toyota inzhenieri ir pilniigi stulbenji, citaadi es nevaru izskaidrot kapec tik tizlu dzineju bija jaabuuvee Laughing
BriinumsBo
Valdes priekšsēdētājs

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 7:43 pm    
Laughing

eem, par izplūdes lielumu runājot - tev wastegate ir ārējais? ja orģinālais, tad var gadīties, ka pretestības trūkuma dēļ turbo spiediens nav kontrolējams. tas ja 3" izplūde uz gen2 motora, man ar 3" downpipe un 2.5" izplūdi bija ok uz st185, bet gadīties var visādi. uz rev3 šī problēma neeksistē.
petka17
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Otr Jan 03, 2012 11:28 pm    
Laughing

es tak teicu, ka piedzīti originālajam kolektoram/ blīvei. tur bija kāda 2-3 mm atšķirība. tas ir japānis tur nav kur noņemt 10mm Laughing

Par to tvis - poh, man liekas ka būs labāk.

visiem tiem, kam liekas, ka viss, kas atrodas motortelpā ir labs un padara jaudu lielāku, tad tak EGR, katalizators, orģinālie bunduļi, orģinālais izplūdes kolektors utt ir pats labākais un vairāk jaudu nevar dabūt, jo ražotājs taču tikai dara tā kā ir maximāli labi! un vispār nah kāds cenšas kko mainīt - viss taču ir ideāli sarēķināts un uzražots?

Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

P.S. starp to gudri diršanu kāds varēja iemest kur un pa cik virpo spararatu. mani šitas baigi ieinteresēja. moška to var izdarīt arī mājās uz virpas, vai arī tur ir baigi jāizsvaro?
tolstij
Vietējais
Vietējais

ZiņaZiņots: Tre Jan 04, 2012 7:52 am    
boosts tochna lec debesiis ar 3" izpluudi, bet ja izportee wastegate luukas par 1mm tad viss ok. to arii uzreiz var izdariit kamer motors uz galda. normali jauda pienak klat kopa ar izpludi, man gtech paradija 214zs,
pacelu boostu lidz 1bar un jau rada 225zs

spararatu mieriigi pats virpaa novieglini, pec tam aizved uz volksu, tie nobalansees
petka17
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Tre Jan 04, 2012 8:42 am    
šobrīd izplūde būs stock.

moška ir kādi kontakti tam "volks"?
BriinumsBo
Valdes priekšsēdētājs

ZiņaZiņots: Tre Jan 04, 2012 9:49 am    
virpot var arī pie Džaņa aiz Olimpijas - 26491778
petka17
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Cet Jan 12, 2012 5:20 pm    
motora izcelšanas procesā:

Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Toyota / Lexus Laiks ir: GMT - 10 stundas
Iet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais
Lapa 1 no 3

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv