Ziņots: Cet Feb 19, 2009 3:37 pm Re: shitais nav neko ģeniāks izgudrojums.....
BriinumsBo rakstīja:
kristiano rakstīja:
pēdējām mazdām 2.0 dzinējam tochna V-tec ir uztaisīts .. grūti pat izskaidrot... sadaleni piedzen ar ķēdi un tā ir uzstiepta uz zobratu sistēmas, kas atkarīgi no apgriezieniem vienmērīgi pagriež sadaleni. efekts- lielo mazda 6 burbuli ar 2.0 150 hp vidējais parēriņš zem 7, pa šosi starp 5-6 litri tā neko? intresē, ko taisīs pēc 20 gadiem... tā starp citu esmu dzirdējis, kad drīz parādīšoties dzinēji ar maināmu kompresijas pakāpi un pilnīgi radikālām izmaiņām....
mainaama kompresijas pakaape manliekas ir jau bijusi - galvas bliives vietaa tur kautkaada hohma bija vai kaa tur taa galva tika pagriezta..
saabam bija maināms bloka novietojums pret virzuli.
nākotne, ja iekšdedzes dzinēji saglabāsies, vienalga ar kādu degvielu - maināma pakāpe un elektriska/gaiss/hidraulika/whatever gāzu sadale. taupību var iegūt mežonīgu, bet tāpat līdz elektromotoru lietderības koeficientam tālu.
neko radikālu gan tur neredzu. radikāla izmaiņa būtu izmest iekšdedzes dzinēju miskastē.
_________________ rust in piece ricing team
I love the smell of wd-40 in the morning. Smells like ... victory.
sūds kautkāds. tā jau kloķis-klanis ir ar pārāk daudz kustīgām detaļām. šeit to ir vēl daudzreiz vairāk.
beigās visa papildus iegūtā jauda/grieze aizies, lai kustinātu to murgu.
man te kolēģis viens arī iefanoja par kautkādu mega monstru: http://www.irisengine.com/6901/473.html
imo vieglāk ir pacelt dinamisko kompresijas pakāpi ar kautkādu labu kompresoru kautvai.. ne pa velti ES ir investējusi lielu naudu lysholm/screw kompresora attīstībā.
_________________ rust in piece ricing team
I love the smell of wd-40 in the morning. Smells like ... victory.
Tas gan, daļēji piekrītu! bet tas ko šamie ar ir panākuši ir kompresijas pakāpes maiņa no 1:5 uz 1:17.... un reāli šāds dzinēs uzbūvēts un pat spējīgs darboties dzinējam pienācīgu mūžu! es neesmu inttresējies par degvielas ekonomiju bet teorētiski tam būtu jāietaupa pat 50% salīdzinājumā ar progresīvākajiem mūsdienu dzinējiem... lai gan pirmie kucēni jāslīcina... lai attīstītos tāds dzinējs kā šodien bija jāpaiet daudziem desmitiem gadu, turklāt nekas radikāli nav mainījies kopš tā izgudrošanas... t.i. vārsti, virzulis, klanis kloķene....... es domāju paies 10 gadi vismaz, lai kkas mainītos...