japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Login Form

Aizmirsāt paroli?
Vēl neesat reģistrējies? Reģistrācija

Atbalsta

Turbīnu serviss

Toyota 86, GT 86, FT-86, Subaru BRZ, Scion FR-S, toyobaru
Reklāma:
Eiropas hitu radio, ehr
Slavenības un zvaigznes
Antique restored furniture
Visi radio internetā
Aviācija, pilotu skolas
Ultra Racing

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Non turbo apgreidi..
Iet uz lapu Iepriekšejais  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Motora uzlabojumi
Autors Vēstule
Laimigaa
Viesis

ZiņaZiņots: Otr Dec 02, 2008 8:26 pm    
soulfreak rakstīja:
zinu, ka jnk pastāstītu sīki smalki par NA upgade'iem, jo te daži daudz un dikti ko jauc vai vnk neuzraksta izsmeļošu info Wink

P.S. kad būšu mājās un nebūs ko darīt, tad uzdrukāšu visus iespējamos variantus un aptuvenās izmaksas Smile ...ja kāds jau nebūs paspējis Laughing

Neko nezinu es to biju izspriedusi tā, ak jaa jnk nezinu, bet man skatijās ljoooti labs meistars motoru un tica ka tieshi nolaižot un iztaisnoot likni(tada nieciga bedrite Laughing ) uz grafikas kas nak no jaudas stenda vajagot mazliet samazinat apgriezienus uz Vteh atvershanos un vēl mans ieteikums ir vēl kapē gan butu jamera jaudas stendaa pec likneem Tu vari lieliski redzēt cik jaudas Tu vari attistit uz taisnes un kuros liknes momentos Tev japarsledzas.Man taa bija iemacijis ljoooti labs meisars.
soulfreak
motorists

Ziņas: 4423
Atrašanās vieta: Jamaicawa

ZiņaZiņots: Otr Dec 02, 2008 9:06 pm    
ok, esmu saguris un neko daudz nečirīju šobrīd, bet šo to pastāstīšu, ceru, ka kāds gudrāks pielabos manu domu ja kaut kur rodas neprecizitātes Smile

* ieplūdes sistēmas gaisa padeves uzlabošana (zemas pretestības caurplūdes filtrs, maksimāli taisnāki ieplūdes trakti, pareizi konstruēts ieplūdes kolektors ar lielāku droseli)

* ITB - Individual Throttle Body - atsevišķas droseles katram cilindram (dod tūlītēju un pietiekamu gaisa pieplūdi)

* atvieglināti un lielāki vārsti, to sēžas, cietākas un vieglākas vārstu atsperes, retaineri.

* Portēta/pulēta galva (šeit slēpjas milzīgs potenciāls, kā dizainu nosaka jau rūpnīcā. piem: no vīlētas golfa galvas nebūs ne tuvu tāds efekts kā no cosworth standarta!)

* sadales vārpstas - gāzu ieplūde/izplūde (praktiski šeit tiek regulēta visa motora jauda/līkne)

* kaltie klaņi, virzuļi - augsta izturība, mazāks svars, kā arī pēc vajadzības var piemeklēt nepieciešamo komplektu kompresijas pakāpei

* izplūdes sistēma - zirneklis, taisnā izplūde (jābūt visam precīzi izrēķinātam, pieskaņotam motoram un tā tipam, kam tas paredzēts)

* un beigu beigās tikai rodas liela jēga no kompja - ECU upgrade, jo rūpnīcas NA motoram ir praktiski izsmelts potenciāls uz ECU rēķina!!!

...un vēl daudz sīkumu, kas nav minēti, par tiem papildinās kāds cits Laughing

P.S. un te parēķinot izmaksas, Turbōōō sanāk lētāk uz stock motora kā tuvināt tai pašai jaudai NA apgreidu! Protams, viss šis saraksts ļoti labi ietekmēs turbo, bet tas dubultos visu prieku un būs pavisam cits stāsts Smile
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
jnk
motorists

Ziņas: 633

ZiņaZiņots: Otr Dec 02, 2008 9:27 pm    
Laimigaa rakstīja:
soulfreak rakstīja:
zinu, ka jnk pastāstītu sīki smalki par NA upgade'iem, jo te daži daudz un dikti ko jauc vai vnk neuzraksta izsmeļošu info Wink

P.S. kad būšu mājās un nebūs ko darīt, tad uzdrukāšu visus iespējamos variantus un aptuvenās izmaksas Smile ...ja kāds jau nebūs paspējis Laughing

Neko nezinu es to biju izspriedusi tā, ak jaa jnk nezinu, bet man skatijās ljoooti labs meistars motoru un tica ka tieshi nolaižot un iztaisnoot likni(tada nieciga bedrite Laughing ) uz grafikas kas nak no jaudas stenda vajagot mazliet samazinat apgriezienus uz Vteh atvershanos un vēl mans ieteikums ir vēl kapē gan butu jamera jaudas stendaa pec likneem Tu vari lieliski redzēt cik jaudas Tu vari attistit uz taisnes un kuros liknes momentos Tev japarsledzas.Man taa bija iemacijis ljoooti labs meisars.

jā, tieši tā, MAZLIET nolaižot vteca pārslēgšanos iztaisnos līkni. es tā arī teicu Razz ja nolaidīs par daudz, viss darbs vējā, bet, ja ir stends, tad viss ok.
vnk ražotāji mārketinga nolūkos ir pacēluši to pārslēgšanās brīdi, lai tas būtu jūtamāks. tas pats ir arī toyotas t-visam - atverot paagrina aizdedzi uz optimālo, lai būtu spēriens. :S

jnk
motorists

ZiņaZiņots: Otr Dec 02, 2008 9:33 pm    
soulfreakam sarakstā aizmirsusies kompresijas pakāpe Wink
var celt uz kādi 11 ar mazām kapeikām, betnu motors vispābā kompleksi jāskatās, piemēram, ar platākām sadalenēm no augstākas kompresijas būs lielāks ieguvums utt. tāpat jārēķina plūsmu ātrumi kanālos tēmējot uz kautkādu apgriezienu diapazonu, kas visvairāk der iecienītajam sacīkšu veidam.
vēl var aizdedzi pamainīt uz kādu ar atsevišķām spolēm uz katru cilindru vai waste-spark - 1 spole uz katriem 2 cilindriem vai vislabāk - spoli uz sveces, kā tagad modernākiem auto.

bet tā visa ir teorija. ir labi, ja ir meistars, bet garāžā pašam šo visu realizēt ir gads, divi Wink
aprēķinos labi noder engine simulācijas softs, ko te pieminēju kautkur spama topicā.

soulfreak
motorists

Ziņas: 4423
Atrašanās vieta: Jamaicawa

ZiņaZiņots: Otr Dec 02, 2008 9:37 pm    
paldies jnk Smile es jau teicu, ka n;aksies papildināt!
bet ļoti gribētos zināt, kas tas pa softu, kā sauc, kur kačāt un krekot Laughing
viss, kas reiz runāts spama topicā ir nolemts aizmirstībai... vajag tomēr šei postēt lietas pa tēmu Idea

man šobrīd tas viss ir ļoti aktuāli, jo turpinu apgreidot savu NA nemotoru! Smile
Vetal
Specnaz
Specnaz

Ziņas: 753
Atrašanās vieta: Riga - Geneva

ZiņaZiņots: Tre Dec 03, 2008 1:11 am    
pa 95% piekritu soulfreakam, bet ir ari iebildums: ECU regulacijai sarakstaa jabut daudz augstak. No rupnicas nemaz nav izsmelts viss potencials - tieshi otradi, rupnicas programmas ir tadas lai autinsh droshi noripotu savus n-tus simtus tukstoshu, jebkuraa karstumaa, ar nez kadu benzinu, ar aizdirstu MAFu, nogurusho degv. sukni un parejiem labumiem. Ja tev tirs MAFs, inzhektori, jauns suknis, benzins ar augstaku oktanskaitli - ar labam kartem droshi var dabut klat dazhus procentus Smile

P.S. Aizmirsam par tadu "sikumu" ka tilpuma palielinashana Laughing

Vetal
Specnaz
Specnaz

Ziņas: 753
Atrašanās vieta: Riga - Geneva

ZiņaZiņots: Tre Dec 03, 2008 1:13 am    
Bet nu skatoties uz problemu globalak, daudz efektivak tomer uzlikt turbinu/nitro/lielaku motoru Smile

jnk
motorists

ZiņaZiņots: Tre Dec 03, 2008 9:53 am    
soulfreak rakstīja:
paldies jnk Smile es jau teicu, ka n;aksies papildināt!
bet ļoti gribētos zināt, kas tas pa softu, kā sauc, kur kačāt un krekot Laughing
viss, kas reiz runāts spama topicā ir nolemts aizmirstībai... vajag tomēr šei postēt lietas pa tēmu Idea

man šobrīd tas viss ir ļoti aktuāli, jo turpinu apgreidot savu NA nemotoru! Smile

par softu:
http://www.japcar.lv/forum/teo.....-t738.html

ps. izskatās, ka vakar zem šņabja normāli esmu sarakstījis un pat gramatikas kļūdas nav Laughing

See ya
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 136
Atrašanās vieta: RĪGA

ZiņaZiņots: Sv Mar 15, 2009 5:31 am    
Ja nemaldos S2000 hondai bija 2.0 un 240zs vai ne taa?
Kā arī burnout.lv labs rakstinjsh par KR golfu 2 ar 250zs Laughing
http://burnout.lv/index.php?pg=2&news_id=559

Pēdējo labojumu veicis See ya Sv Mar 15, 2009 5:36 am; pavisam labots 1 reizi
See ya
Vietējais
Vietējais

ZiņaZiņots: Sv Mar 15, 2009 5:34 am    
! Kaa velvienu uzlabojumu varētu minēt spararata maiņa pret lightweight vai arī novirpojot to pashu veco par pāris kg, kas ljoti labi atsauksies uz uzrāvienu!
laksh
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 165

ZiņaZiņots: Sv Mar 15, 2009 5:15 pm    
es kkaadu laiku atpakal lasiiju zurnaalaa, kad 1 igaunim bija uztaisiita hech honda, ar K20(2 litri nonturbo) motoru, vinsh no vinas bija izspiedis kkur 260Zs Smile
Un runaajot par sparata atvieglinaashanu, veel jau var atvieglinaat klokeni, vissus shkivokus+veel to skivoku kas naak uz klokenes gala var uzlikt mazaaku, un generatoram lielaaku, bet tad jau var saakties probleemas ar laadeeshanu(briivgaitaa)...
Nu protams kaa juus pashi tir rakstiijaat... Ieguuldot taadu pashu naudu turbo projektaa tu vareetu ieguut ntaas reizes lielaaku jaudu...
See ya
Vietējais
Vietējais

ZiņaZiņots: Sv Mar 15, 2009 6:39 pm    
Vareetu jau ieguut, bet iedomaajies skatu tāds 2.0 non turbo sabāžh uz ielas kkādu 328. Vnk redzēt tā cilvēka seju uzzinot ka vinju ir salicis kkāds 2.0 Laughing
laksh
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 165

ZiņaZiņots: Sv Mar 15, 2009 9:05 pm    
nu tas gan jaa, tur nevaru nepiekrist Laughing
un veel kas!!! kaada jeega no mashiinas jaudas, ja taa sver kaa pielaadeets gaziks Surprised Un veel loti svariigs aspekts ir mashiias airodinamika... Razz
BriinumsBo
Valdes priekšsēdētājs

Ziņas: 10698
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Pir Mar 16, 2009 9:58 am    
See ya rakstīja:
Vareetu jau ieguut, bet iedomaajies skatu tāds 2.0 non turbo sabāžh uz ielas kkādu 328. Vnk redzēt tā cilvēka seju uzzinot ka vinju ir salicis kkāds 2.0 Laughing

pajāt Laughing un ja tiešām vajag, tad arī turbo neviens neredz. labāk meitenes pavizini Laughing
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
jnk
motorists

ZiņaZiņots: Pir Mar 16, 2009 10:32 am    
patiesībā nevienam neinteresē, kas tur zem haubes, jo 99% no tā neko nerubī.
tāka, ja patīk pārsteiguma efekts, vislabāk to panākt ar ārējo izskatu.

Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Motora uzlabojumi Laiks ir: GMT - 10 stundas
Iet uz lapu Iepriekšejais  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Nākošais
Lapa 3 no 13

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv