japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Login Form

Aizmirsāt paroli?
Vēl neesat reģistrējies? Reģistrācija

Atbalsta

Turbīnu serviss

Toyota 86, GT 86, FT-86, Subaru BRZ, Scion FR-S, toyobaru
Reklāma:
Eiropas hitu radio, ehr
Slavenības un zvaigznes
Antique restored furniture
Visi radio internetā
Aviācija, pilotu skolas
Ultra Racing

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Motora tilpuma samazināšana

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Motora uzlabojumi
Autors Vēstule
BriinumsBo
Valdes priekšsēdētājs

Ziņas: 10698
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Pir Mar 23, 2009 3:30 pm   Motora tilpuma samazināšana  
Vetal rakstīja:
Nazitis rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:
Maiga/Laimiigaa, tu A vai G klasee starteesi? vai arii bez siksnaam, karkasiem, pogaam uz normaalaam klaseem netikt?

Es ja brauksu , tad tikai D klase.
Ja tev masina nav atraka ka 7,35 sek. 201m tad vari braukt ar standartata.

Brauks ari Vetal , bet visticamak D klase , Vins ienema 2 vietu pagajusaja gada kopvertejuma.
Es varbut ari B braukshu ja izdosies samazinat tilpumu no 1.8 uz 1.76 Laughing

BriinumsBo rakstīja:

kaa to domaa panaakt, nesapishot jaudu? vaidzeetu mazaaka gaajuma klokjeni un garaakus klanjus vai virzuljus Confused

Vetal rakstīja:
Hm, es sapisishu jaudu varbut uz 2% (ja rekinam proporcionali tilpumam), bet starteshu klasee kas brauc 2 sekundes lenak. Let me think Laughing
Visticamak ka ar chaulam. Samazinat stroke taa jau loti mazam motorinjam nebutu diez ko pratigi

pr86 rakstīja:

Rekomendēju samazināt gājienu, jo ideālais dzinējs skaitās virzuļa diametrs ir vienāds ar gājienu vai vismaz maksimāli pietuvināts tam. Ieguvums - augstāki dzinēja apgriezieni, jo nepalielinot virzuļa kustības ātrumu V tiek panākta lielāka kloķvārpstas rotācijas frekvence.

Iespējamais ceļš kā to izdarīt - Blokam plakni slīpēt nost un virzuļus ar mazāku pieres augstumu atrast vai arī pieres plakni frēzēt nost, ja to pieļauj virzuļa konstrukcija.

Vetal rakstīja:
pr86 rakstīja:
Vetal rakstīja:
Hm, es sapisishu jaudu varbut uz 2% (ja rekinam proporcionali tilpumam), bet starteshu klasee kas brauc 2 sekundes lenak. Let me think Laughing
Visticamak ka ar chaulam. Samazinat stroke taa jau loti mazam motorinjam nebutu diez ko pratigi

Rekomendēju samazināt gājienu, jo ideālais dzinējs skaitās virzuļa diametrs ir vienāds ar gājienu vai vismaz maksimāli pietuvināts tam. Ieguvums - augstāki dzinēja apgriezieni, jo nepalielinot virzuļa kustības ātrumu V tiek panākta lielāka kloķvārpstas rotācijas frekvence.

Iespējamais ceļš kā to izdarīt - Blokam plakni slīpēt nost un virzuļus ar mazāku pieres augstumu atrast vai arī pieres plakni frēzēt nost, ja to pieļauj virzuļa konstrukcija.
Piedo, bet es nesaprotu ko tu uzrakstiji. Vai tu gribi teikt, ka frezejot nost no bloka vai virzulja, es dabushu mazako tilpumu?
P.S. Ja tu zinatu, par kuru motoru iet runa, tu ari zinatu, ka tam nav problemu ar apgriezieniem, galvena problema ir ar mazo momentu, tapec samazinat gajienu nebutu labakais risinajums

jnk rakstīja:
pr86, nozāģējot virsu blokam vai mainot virzuli var izmainīt tikai kompresijas pakāpi, nevis motora tilpumu. Rolling Eyes
un par ideālo motoru arī nav taisnība, potenciālos apgriezienus bez turp-atpakaļ grupas bojājumiem nosaka gājiens kā tāds, nevis gājiena/diametra attiecība. bez tam salīdzinoši lielākam gājienam ir priekšrocības ļurbo motoriem, kur nu vēl ar mazu tilpumu.
ne pa velti Vetals neko negribēja saprast :shura:

BriinumsBo rakstīja:
man liekas, ka pr86 domaaja nofreezeet blokam augshu, kas samazinaatu tilpumu, bet virzulim nofreezeet malas, vai atkariibaa no virzulja, izmainiiit taa virseejo gjeometriju, lai paliktu pietiekama vieta maisijumam un "squash area", lai nenoblokjeetos motors pie benziina paarlieshanas vai uudens iekljuushanas motoraa..
taa es to sapratu. principaa izmantota degkameras minimuma samazinaashana peec iespeejaam un virzulja gjeometrijas upureeshana

jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:
man liekas, ka pr86 domaaja nofreezeet blokam augshu, kas samazinaatu tilpumu, bet virzulim nofreezeet malas, vai atkariibaa no virzulja, izmainiiit taa virseejo gjeometriju, lai paliktu pietiekama vieta maisijumam un "squash area", lai nenoblokjeetos motors pie benziina paarlieshanas vai uudens iekljuushanas motoraa..
taa es to sapratu. principaa izmantota degkameras minimuma samazinaashana peec iespeejaam un virzulja gjeometrijas upureeshana

sanāk tieši tas pats - kompresijas pakāpes izmaiņas vai nemainās nekas, ja bloka nofrēzēšana kompensē virzuļa galvas nogriešanu.
lai mainītos tilpums, jāmainās vismaz vienam no 2 mainīgajiem, kas ir cilindra tilpuma formulā (kuru māca pamatskolā, btw).

BriinumsBo rakstīja:
nu es biju domaajis reaali apdziit virzulim malas, lai nesitas pret galvu un taa.. a paareejaa vieta reaali samazinaatos. kompresija gan buutu pakaljaa augstu..
nu labi gudriishi, tad kaads ir variants? cilindros likt kautkaadas chaulas? tas vispaar ir iespeejams un normaali turaas?

jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:
nu es biju domaajis reaali apdziit virzulim malas, lai nesitas pret galvu un taa.. a paareejaa vieta reaali samazinaatos. kompresija gan buutu pakaljaa augstu..
nu labi gudriishi, tad kaads ir variants? cilindros likt kautkaadas chaulas? tas vispaar ir iespeejams un normaali turaas?

čaulas ir paši cilindri, tipa tā caurule, kas ir blokā iekšā. ir motoru bloki, kuriem tās ir maināmas. ja grib samazināt, nekas cits, kā mainīt diametru, neatliek. gājiena mainīšana parasti nav tik ez un nav arī ar tik mazu soli.
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Motora uzlabojumi Laiks ir: GMT - 10 stundas
Lapa 1 no 1

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv