|
 |
 |
| |
|
 |
| Autors |
Vēstule |
sieks Jauniņais

Ziņas: 13
|
Ziņots: Piek Jan 21, 2011 11:36 am Mazda 626(1998) bremžu nevienmērīga darbība |
|
|
Problēma, kuru vēlējos servisā novērst bija, lai darbojas rokasbremze kreisās puses ritenim. Cik pats biju izpētījis nedarbojās dēļ tā, ka svira pie kuras stiprinās bremžu trose kreisajam ritenim ir ierūsējusi un nekustās.
Aizdzinu mašīnu uz servisu, kur bija doma, lai nomaina pie viena priekšējiem suportiem gumijas, un samaina visas četras bremžu šļaukas (priekšējai asij bremžu šļaukas jau bija ieplaisājušas, un TA izmestu mani ārā).
Servisā priekšējai asij nomainīja gan bremžu šļaukas gan suportu gumijas.
Aizmugurējai asij neko neizdarīja, jo nevarot atskrūvēt cik sapratu uzgriezni/skrūvi, kas atbild par rokasbremzes sviras stiprināšanu. Esot mēģinājuši karsēt un tad ar nekā (iespējams, ka servisa meistars paskatījās, negribēja ķēpāties, tāpēc tā tika pateikt). Verdikts, ka jāmainot kreisais aizmugurējais suports.
Samaksāju par izdarītajiem darbiem un savācu mašīnu.
Esmu neziņā tagad, jo liekas dīvaini, ka bremžu stends uzrāda, ka auto kreisā puse bremzē sliktāk nekā labā, un tas ir uz abām asīm.
Jautājums sekojošs, kur varētu slēpties problēma? Ir doma nomainīt suportu vai sataisīt esošo (citā servisā), bet kā pēc tam izlīdzināt to " šķībo" bremzēšanu?
Paldies jau iepriekš par bezspama komentāriem
 |
|
|
|
 |
soulfreak motorists

Ziņas: 4423 Atrašanās vieta: Jamaicawa
|
|
|
|
 |
sieks Jauniņais

|
Ziņots: Piek Jan 21, 2011 1:16 pm |
|
|
| Man kā reizi pazīstams viens virpotājs, jāmēģina man ar tāpat ar viņu sarunāt. Vienīgi kā darba bremzes novienādot, lai nav tik liela atšķirība? |
|
|
|
 |
soulfreak motorists

|
|
|
|
 |
BriinumsBo Valdes priekšsēdētājs

Ziņas: 10696 Atrašanās vieta: Riverside, tru storii
|
Ziņots: Piek Jan 21, 2011 1:23 pm |
|
|
| sieks rakstīja: | | Man kā reizi pazīstams viens virpotājs, jāmēģina man ar tāpat ar viņu sarunāt. Vienīgi kā darba bremzes novienādot, lai nav tik liela atšķirība? |
kreisajai pusei attieciigi njem ratu nost un ruchnjiku pieregulee. labai var atlaist ja ljoti gribas. abas troses pa vidu ir savienotas ar kkaadu kjiili, mosh vnk viena trose ir labi nostiprinaata, otra padodas liidz ar to elastiigi (ne)bremzee.. beidzamaa gadiijumaa troses beigtas vai bremzhu disks sachakareets. kadaas ka netiirs disks/tupele, tad vnk braucot pa celju viegli pavelc roceni lai viss notiiraas.. |
|
|
|
 |
soulfreak motorists

|
|
|
|
 |
sieks Jauniņais

|
Ziņots: Piek Jan 21, 2011 2:00 pm |
|
|
Vakar nofotogrāfēju suportu, ar sarkanu apvilku sviru, kura nekustās arī ja atvieno bremžu trosi. Tagad bildē tā izskatās tā kā jāizskatās, kad rokasbremze būtu novilkta, bet reāli tā ir atlaista.
P.S. Jauns suports tagad maksā ~120Ls skatījos e-parts.lv bija arī pa 90Ls.
P.P.S. soulfreak variants izskatās, ka varētu palīdzēt ar iekšu maiņu.
| soulfreak rakstīja: | | vēl jau var mēģināt visiem suportiem uztaisīt apkopi, salikt remkomplektus un kārtīgi notīrīt cilindrīšus, tas nav dārgi! |
Remonta komplektu servisam iedevu, bet jamie aizmuguri atstāja neapkoptu, jo nevarot redz atskrūvēt vaļā kaut ko.
Papildināts 15.02.2011
Bremžu suports izjaukts, iztīrīts saeļļots. Rokasbremze darbojas. Tagad tikai būs uz bremžu stenda jāpārbauda. |
|
|
|
 |
sieks Jauniņais

|
|
|
|
 |
|