japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Manual Boost Controller
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Pārdod daļas
Autors Vēstule
PERSPECTIVE
Brigadieris
Brigadieris

Ziņas: 444

ZiņaZiņots: Piek Aug 17, 2007 6:48 pm   Manual Boost Controller  
MBC jauni ar garam shljaukam komplekta 15ls
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
author
superaģents

Ziņas: 1190
Atrašanās vieta: Baloži

ZiņaZiņots: Otr Aug 28, 2007 8:16 pm    
Tev vēl ir šis brīnums? Rolling Eyes
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Sūta e-pastu
PERSPECTIVE
Brigadieris
Brigadieris

Ziņas: 444

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 8:50 am    
author rakstīja:

ir jav ir Wink tel nr tev ari ir Wink skatos turba labi griezhas ja mbc mekle :-D
author
superaģents

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 8:53 am    
PERSPECTIVE rakstīja:
author rakstīja:

ir jav ir Wink tel nr tev ari ir Wink skatos turba labi griezhas ja mbc mekle :-D

Pārāk labi! Laughing
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

Ziņas: 10295
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 9:12 am    
ja paaraak labi, tad mbc nepaliidzees ierobezhot (ja taads ir meerkjis)

tie MBC bleed tipa vai relief valve (iekshaa atspere, bumbinja)?
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
gustx
Jauniņais
Jauniņais

Ziņas: 25

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 9:40 am    
nju es uzliku..itkaa ir ok.. varu kaadu vakaru pieskriet pie Raivo , tad vareesi iechekot !
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 9:45 am    
nee nu man pasham jau ir, tip tas ar bumbinju uz atsperes.. no bleed tipa gan jeega maza, jo vinjsh neko nekontrolee, tikai laizh garaam..
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
gustx
Jauniņais
Jauniņais

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 9:47 am    
nu nez.. man normaali 0,9 bar tur un viss:)
author
superaģents

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 9:49 am    
gustx rakstīja:

Shock Nav mazliet par lielu? Rolling Eyes

Ar MBC var pagriezt arī mazāk boost?
gustx
Jauniņais
Jauniņais

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 9:52 am    
Jep , bija 0,7 tad uz griezu 0.9 bar.. bet nu jaadomaa par lielaaqku turbinu Smile
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 12:00 pm    
author rakstīja:
gustx rakstīja:

Shock Nav mazliet par lielu? Rolling Eyes

Ar MBC var pagriezt arī mazāk boost?

nevar pagriezt mazaak nekaa bez kontroliera! boost kontrolieris tikai ierobezho spiedienu/vakuumu, kas iet no turbiinas(vai no intake manifold) uz wastegate aktuatoru. kad shis spiediens sasniedz aktuatora atsperes pretestiibu (celicai 0.6bar), tad aktuators paver vaarstu, kas novirza izpluudes gaazes prom no torbiinas, lai vairaak negrieztu aatraak. ar MBC tu ierobezho spiedienu kas iet uz aktuatoru, liidz ar to aizkaveejot wastegate vaarsta atveershanos (iegriezhot turbiinu aatraak -> palielinot boost).
aktuatora vaarsts gan neatveras tieshi pie 0.6bar(celica), bet pamazaam uznjemot apgriezienus. tas noziimee ka jau pie minimaala boosta dalja izpluudes gaazu iet garaam turbiinai un taa iegriezhas leenaak. taapeec liek boost kontrolierus, kas nogriezh spiedienu uz aktuatoru lai vaarsts vislaik staaveetu ciet.

"bleed" tipa kontrolieri vienkaarshi laizh garaam gaisu (tas nonaak atmosfeeraa), un aktuators sanjem mazaaku spiedienu, nekaa ir turbiinaa. rezultaats: palielinaas max boosts, bet wastegate vaarsts taapat atveraas pakaapeniski jau pie zema spiediena. (jaapiebilst: this fucking sucks)

Relief Valve manual boost control:

"relief valve" tipa kontrolieri ir ar atsperi un bumbinju. kameer nav sasniegts spiediens, kas paarsniedz atsperes pretestiibu, bumbinja nosleedz spiediena trubinju. kad noreguleetais spiediens tiek sasniegts, bumbinja atlec un viss spiediens nonaak pie aktuatora! shaadi tiek panaakts, ka turbiina iegriezhas uzreiz, liidz tiek paarsniegta MBC atsperes noreguleetaa pretestiiba, tad paareejo kontrolee aktuators. Dazhiem auto shaads risinaajums sagaadaa degvielas ekonomijas probleemas, jo turbiina griezhas vislaik pat pie staavgaazes.
jebkuraa gadiijumaa, jebkursh boost kontrolieris palielinaas benziina pateerinju un samazinaas turbiinas muuzhu. bet kam tad tas interes

vēl protams ir elektroniskie kontrolieri, kas ir daudz precīzāki un daudz vieglāk operējami un kontrolējami no salona. sākot no 300$

sudi saakaas, kad pats aktuators iekjilejas vai izdilst un atveras tikai pie augstaka spiediena nekaa paredzeets..
veel dazhiem auto ir taada fiicha, ka aktuatoram naak klaat veelviena trubinja, kuras galaa ir bleed tipa vaarsts, ko paver valjaa teiksim 3., 4. aatrumaa, lai iedotu papildus 0.2bar (vismaz celicai paredzēts, lai ir nevis 0.6 bet 0.8... man aizspieda lidz 1.1 Laughing)

Pēdējo labojumu veicis BriinumsBo Tre Aug 29, 2007 12:20 pm; pavisam labots 1 reizi
author
superaģents

ZiņaZiņots: Tre Aug 29, 2007 12:03 pm    
+1 par izsmeļošu info, paldies! Wink
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Otr Sep 04, 2007 10:24 pm    
ok, kad visu esmu smuki mašīnā savilcis un uzstādījis sākās problēma un apstiprinājās iepriekš pieņemtā hipotēze.

manuālā boost controliera beigu galā ir mazs caurumiņš adatas lielumā. Pēc idejas tas ir lai neuzkrātos spiediens starp boost kontrolieru un aktuātoru (tad wastegate paliktu vaļā un turbīna vairs nekad negrieztos), jo atpakaļceļā viņš atsitas pret bumbiņu. Un te sākas problēmas:
1. tas gaiss tak spiež bumbiņu pretējā virzienā. pieņemsim, ka kontrolieris tiek uzstādīts, lai atspere tur 0.5 atmosfēras. kad šis spiediens tiek sasniegts, bumbiņa atlec un gaiss nonāk līdz aktuātoram. šajā brīdī spiediens abās pusēs ir vienāds - bumbiņa atlec atpakaļ, bet aktuatora pusē pa mazo caurumiņu pamazām zūd spiediens. kad aktuātora pusē trubiņā paliek spiediens 0.4 atmosfēras (vai kautvai 0.1), tāpat paliek pretspiediens uz bumbiņu un spiedienam turbīnā ir jāsasniedz 0.9bar, lai atkal novadītu spiedienu aktuatora pusē. pareizi?? un tā tas lēnām aug tālāk, piepildot abās pusēs spiedienu un manevrējot uz 0.5bar atškjirību starp abām pusēm.
2. pienjemsim ka notiek kautkāda mistika un bumbiņa ir vislaik atlekusi un ir brīva pieeja spiedienam pie aktuatora (vai arī izņemam atsperi nafig ārā). tāpat ir mazais caurumiņš kontrolierī, kas mazu daļu spiediena novada atmosfērā. tātad darbojas nedaudz kā bleed tipa MBC un reāli palielina kopējo spiedienu (kas nav mans mērķis. mans mērķis ir novērst aizturi turbīnas iegriešanai). visiem skaidrs ka bleed tipa kontrolieri sucks.

cik es saprotu, aktuātors paver wastegate vārstu pamazām, atkarībā no spiediena? teiksim ja ir 0.1bar, tad wastegate nav pilnīgi atvērts, bet tikai daļēji?
Ja pie 0.1 bar wastegate būtu pilnībā atvērts (tipa ON vai OFF), tad visas manas raizes būtu liekas, bet man ir pamats domāt ka tā nav..

pamatojoties uz pirmo pienjēmumu arī iznāca tests. uzliku atsperi uz vājāko pretestību, kāda iespējama, un izgriezu otro ātrumu.. sākumā spiediens uzkāpj līdz 0.5bar tā kā tam jābūt, pēctam sākas vai nu 1. (manevrēšana uz spiediena atšķirību) vai 2.(bleed tips) pieņēmums - spiediens ļoti lēni BET pārliecinoši kāpj! ja bez kontroliera otrais ātrums celicai griež 0.6bar, tad ar kontrolieri uz VĀJĀKO pozīciju tāpat uz 5000rpm sasniedzu gandrīz 1bar, un bremzēju, jo tas nav normāli..

lūdzu izskaidrojiet, kas kautko vairāk no fizikas rubī! savam izrāvu atsperi un bumbiņu ārā, pagaidām viņš tad darbojas kā truba, ja neskaita to mazo caurumiņu, kas dod nedaudz "bleed" efektu..
author
superaģents

ZiņaZiņots: Otr Sep 04, 2007 10:36 pm    
Vot man uznāca dullums un ar uzliku to MBC, bet viss palika vēl sliktāk! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
200sxxx
sētnieks

Ziņas: 55

ZiņaZiņots: Otr Sep 04, 2007 10:58 pm    
Negribu neko gudru staastiit, bet ja jums ir augsts boost ar MBC un juus nevarat to dabuut zemaaku, tad saiisiniet atsperiiti. (es sev taa dariju un paliidzeeja)
Vel meedz buut gadijumi ka bumbina ir iespruudusi.
Un tas mazais caurumins, kursh atrodas auksheejaa dalaa pie reguleeshnas skruuves, ja es nekluudos, ir paredzeet lai izvadiitu lieko gaisu, kas spiediena rezultaataa ir aiz bumbinas, tip lai bumbinai nebuutu pretspiediens no aizmugures..
eh da tas MBC ir nenormaali elementaars, nav nekaads pasaules briinums Laughing
Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Pārdod daļas Laiks ir: GMT - 9 stundas
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais
Lapa 1 no 2

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv