japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Kartera atgāzes izpūtējā
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Motora uzlabojumi
Autors Vēstule
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

Ziņas: 10295
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 4:10 pm   Kartera atgāzes izpūtējā  
Par kartera atgāzu izvadīšanu izpūtējā..

BriinumsBo rakstīja:
o, shitaa bilde noderees, cik saprotu PCV atgaazes ar izpuuteeju tiek rautas aaraa? tikai izpuuteejaa prasaas savienojums ar lenkji, lai velk nevis puush atpakalj atgaazes :/ gt4 forumaa par shito teemu tieshi diskuteejam Cool

Vetal rakstīja:
paskaidro ko tu biji domajis

jnk rakstīja:

atgāzu truba no motora augšas aiziet caur oil catchu uz turbas izeju Wink

BriinumsBo rakstīja:
jnk rakstīja:
Vetal rakstīja:
paskaidro ko tu biji domajis

atgāzu truba no motora augšas aiziet caur oil catchu uz turbas izeju Wink

nevis kaa vairums s13 gāž to visu atmosfērā Laughing un šāda tipa auto motoriem parasti veido vakūmu atgāzēm priekš ciešākas gredzenu noslēgšanas..

jnk rakstīja:
viņam tur, iespējams, ir trubā starpsiena ar izeju izplūdes virzienā, tā mēdz wastegatus arī likt. tā var dabūt negatīvāku spiedienu (vakuums tas gluži nav tomēr)
grūti izstāstīt, viegli uzzīmēt, bet uz maca nav painta Laughing

jnk rakstīja:
ielūrēju vienā savā grāmatā, arī ir tāda pati sistēma un nav nekāda leņķa. tāka nevajag nekādas starpsienas.
tur lieto vienvirziena vārstus, līdzīgi kā ir dažiem auto bremžu pastiprinātājiem - karterī sanāk, ka nokļūst tikai tā izplūdes viļņa daļa, kas ir ar zemāku spiedienu, nekā jau esošais. negatīvais spiediens vajadzīgs ap 10-12inAq, kas ir ap -0.36psi
piemēram:
http://store.summitracing.com/.....4294851516

Pēdējo labojumu veicis BriinumsBo Pir Sep 29, 2008 4:41 pm; pavisam labots 1 reizi
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 4:14 pm   Re: Kartera atgāzes izpūtējā  
jnk rakstīja:
ielūrēju vienā savā grāmatā, arī ir tāda pati sistēma un nav nekāda leņķa. tāka nevajag nekādas starpsienas.
tur lieto vienvirziena vārstus, līdzīgi kā ir dažiem auto bremžu pastiprinātājiem - karterī sanāk, ka nokļūst tikai tā izplūdes viļņa daļa, kas ir ar zemāku spiedienu, nekā jau esošais. negatīvais spiediens vajadzīgs ap 10-12inAq, kas ir ap -0.36psi
piemēram:

kas ir "viena tava graamata"? Laughing
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 4:24 pm    
beidzot arī kāds oficiaalaaks pamatojums maniem stāstiem, ka nav labi atstāt ventilāciju atmosfērā Laughing ne velti stock motoriem PVC izeja ir starp filtru un turbo - tur kur braucot veidojas vakūms. citadi vienmer visi saka ka es muļķības runāju un ka tas ir tikai emission system priekš dabas saudzēšanas..

Citāts:
These Moroso crankcase evacuation systems reduce crankcase pressure throughout the entire rpm range for increased piston ring seal, reduced intake charge contamination, and fewer oil leaks. They have been track and dyno-tested to produce significant increases in engine performance.
jnk
motorists

Ziņas: 613

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 4:51 pm   Re: Kartera atgāzes izpūtējā  
BriinumsBo rakstīja:
jnk rakstīja:
piemēram:

http://www.amazon.com/Inductio.....1859606911

manliekas, ka bija man noskanēta visa nodaļa par šo, varbūt arī nē. tur ir tieši tas pats rakstīts par gredzenu piespiešanu un citiem bonusiem. tikai nu tam antispiedienam ielas auto ir jābūt tajās robežās, ko rakstīju, ja būs pa daudz, sāksies probzas ar sausiem vārstu kātiem un vēl tur bija viskautkas.

BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 5:07 pm   Re: Kartera atgāzes izpūtējā  
jnk rakstīja:
BriinumsBo rakstīja:
jnk rakstīja:
piemēram:

http://www.amazon.com/Inductio.....1859606911

manliekas, ka bija man noskanēta visa nodaļa par šo, varbūt arī nē. tur ir tieši tas pats rakstīts par gredzenu piespiešanu un citiem bonusiem. tikai nu tam antispiedienam ielas auto ir jābūt tajās robežās, ko rakstīju, ja būs pa daudz, sāksies probzas ar sausiem vārstu kātiem un vēl tur bija viskautkas.

bet gan jau ka pat stock turbo motoram iepluudee tas vakuums uztaisa lielaaku retinaajumu nekaa vaig? un ja veel celj jaudu, lielaaku turbu, tad vakuums veel lielaaks starp turbo un filtru. un ja maina filtru, tad atkal mazaaks.. karoch jaaatstaj stock motors, filtri, etc Laughing
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 5:10 pm    
ja reiz iemineejies par sausiem vaarstu kaatiem, shis ir par ko es vairaak uztraucos jo maneejam motora galva paliek aizvien skaljaaka un man ir aizdoma ka tas ir deelj oil catch can :/ ja nebuutu uzstaadiita kanninja, tad ellja buutu pietiekami, lai kautcik eļļotu vaarstus un vadiiklas?
jnk
motorists

ZiņaZiņots: Cet Sep 25, 2008 6:28 pm    
BriinumsBo rakstīja:
bet gan jau ka pat stock turbo motoram iepluudee tas vakuums uztaisa lielaaku retinaajumu nekaa vaig? un ja veel celj jaudu, lielaaku turbu, tad vakuums veel lielaaks starp turbo un filtru. un ja maina filtru, tad atkal mazaaks.. karoch jaaatstaj stock motors, filtri, etc Very Happy

es nez, manliekas tur iepluudee tie spiedieni ir tik nieciigi miinusaa, ka pietiek jau ar elljas meeriitaaju, lai viss buutu tikai mazliet zem atmosfeeras spiediena.. tim dragsteriem un paareejiem droshvien karteris ir hermeetiskaak nosleegts. neko par to visu nezinu.

BriinumsBo rakstīja:
ja reiz iemineejies par sausiem vaarstu kaatiem, shis ir par ko es vairaak uztraucos jo maneejam motora galva paliek aizvien skaljaaka un man ir aizdoma ka tas ir deelj oil catch can :/ ja nebuutu uzstaadiita kanninja, tad ellja buutu pietiekami, lai kautcik eļļotu vaarstus un vadiiklas?

imo tev vienkaarshi ir vecs un izdilis motors.. ej tu sazini, kaadas elljas vinjaa ir lietas utt. man 4age arii leenaam mira pa 3 gadiem ikdienaa braukaajot, gandriiz pie katra luksofora liidz redline, bet vinsh skaitaas diezgan izturiigs. arii ir aukstam visaadas grabonjas utt. ja gribas ljoti paarbaudiit visu, njem mikrometru rokaas un meeri motoram iekshas. Razz

BrX
mini-spamer
mini-spamer

Ziņas: 56
Atrašanās vieta: Rīga

ZiņaZiņots: Piek Sep 26, 2008 11:24 pm    
Vēl viens no risinājumiem šaj padarīšanai.
Varbūt kādu šis pārliecinās, varbūt kādam radīsies jaunas idejas. A kāds varbūt tagad kā es - domās ko tad īsti lai dara ar to ventilāciju.

DPE Custom Electric Crankcase Evacuation Pump Kit

Lasīt šeit!
http://forums.corvetteforum.co.....?t=1450082

Vēl paskaidrojums.

http://www.bestmufflers.com/Information/Custom%20Systems/Crankcase%20Evacuation%20System.htm rakstīja:
Designed for race applications, a crankcase evacuation system is designed to reduce ressure build-up in the engine crankcase, providing better piston ring seal, educed oil leaks caused by high crankcase pressures, while increasing ngine performance.

Man rodās jautājums. Vai ielas lietošanā izplūdes gāzēm būs tāda vilkme lai to visu izvilktu laukā. In racing use only es saprotu.
Tas ja runa iet par izvadīšanu uz izplūdes gāzēm.

mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Sest Sep 27, 2008 1:21 am    
http://beesandgoats.com/boostfaq/g2icturbo.html

Atrodiet sadaļu: Positive Crankcase Ventilation System (PCV)

Tas gan apgāž visu iepriekš minēto, bet viss ir ļoti labi izskaidrots.

Sanāk ka pa vārstu vāku visu sūc iekšā nevis pūš ārā. Un veidojot tur vakumu nekas labs galā nesanāks.

200sx sanāk ka viņš sūc no aukšas ārā. Pie turbīnas ar sarkanu iezīmērs kur pūš iekšā [nr.1]. Un pie Ieplūdes ar sarkano iezīmēts kur sūc ārā ar vakuma palīdzību [nr.2]. Tas kas iezīmēts ar zilo viss notiek paštecē. Tā, kā es vars nesaprotu pēc kura principa šie motori darbojās. Nissanam sanāk ka tā visa padarīšana rauj vēl papildus gaisu iekšā [caur nr.2, ieplūdes kolektoru.], kas neiziet caur turbīnu bet nāk kopā ar tiem tvaikiem.
Man pat ienāca doma ka varētu tos nr.1 un nr.2 savienot pa taisno. Iespējams ka uzlabotos kādas gaitas īpašības pie zemākiem apgriezieniem. Bet nu tās tikai manas domas.

Nesaprašana par šo ventilāciju paliek atvērta vel jo projām.

mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Sest Sep 27, 2008 12:47 pm    
Lapa no Nissan grāmatas.

Tātad - cik no tā visa noprotu tur nekāda baigā vakuuma nav, jo kā teikts šajā paskaidrojumā. Pie lieliem apgriezieniem. Nepietiek vakuuma un plūsma sāk iet uz otru pusi. Sāk sūkt nevis caur ieplūdes kolektoru, bet caur trubu kas iet pirms turbīnas.

Ja skatāmies iepriekšējā mana posta bildi:

Teiksim tukšgaitā nr.2 kas ir ieplūdes kolektors aiz droseles sūc iekšā tīro gaisu no nr.1 līdzi paķerot visus tvaikus kas nāk no šī vāka.

Pie pilnas gāzes vai lieliem apgriezieniem ieplūdes kolektorā nepietiek vakuuma lai šīs gāzes tiktu vilktas iekšā. Kā rezultātā tās tiek virzītas uz pretējo pusi uz nr.1 un sūktas atkal iekšā caur turbīnu.

grāmata rakstīja:
Under full-throttle condition, the manifold vacuum is insufficient to draw the blow-by flow through the valve, and its flow goes through the house connection in the reverse direction.

Šajā gadījumā vakuums nepietiek pie pilnas gāzes jo turbīnai griežoties ieplūdes kolektorā veidojās pozitīvs spiediens.

No tā visa es sapratu, ka vakuums tur diez ko lielais nav, un vēl jo vairāk ja viņš var mainīties jebkurā brīdī uz jebkuru pusi. šie brīnumi, kas to visu izvada izplūdes sistēmā varētu arī nostrādāt.

Tikai ir atkal viens, bet - svaigo gaisu viņš arī sūc caur to pašu vietu caur kuru pūš ārā.

Beigu beigās mans risinājums sanāk, ka jāliek divu Oil Catch Tank. Viens pie ieplūdes kolektora otrs pie vietas no kurienes viņš ņem svaigo gaisu. Tātad pie nr.1 un nr.2.

Jo likt tikai pie nr.2 kā ir dažreiz redzēts nav liela labuma, jo pie lieliem apgriezieniem viss plūst uz otru pusi. Manuprāt, visstulbākais variants kā var uztaisīt ir saliekot pie Oil Catch Tank abas šļaukas, katru no savas sadalenes vāka puses. Tad sanāk, ka netiek nekas tur ne sūkts, ne pūsts prom.

Vēl variants likts Oil Catch Tank pie nr.2 un otru galu nevis ieplūdes trubā, bet lai sūc no atmosfēras. Sliktums būs tas, ka tiks sasūkts gaiss ko gaisa mērītājs nav samērījis.

Pats labākais variants laikam ir likt to elektrisko vakuuma sūkni, kā iztaisīja Džekiņš no Corvettes foruma.

Vai arī padomāt - cik tad daudz oktāna tie tvaiki apēd. Un taisīt atpakaļ kā rūpnīca bija uzlikusi.

motorists

ZiņaZiņots: Sest Sep 27, 2008 9:27 pm    
tie elektriskie un siksnas piedziņas sūkņi, ar ko taisa vakuumu karterī, arī nav nekas jauns. tai pašā summitā viņi tur ir Wink
betnu es nez, cik ļoti ir jēga iejaukties ielas mašīnai šitajā padarīšanā. ieguvums nav nekas mega liels..

kraZz
kosmonauts

Ziņas: 716

ZiņaZiņots: Sv Sep 28, 2008 9:51 am    
Hmm vis jau ir baigi forši....bet kāds labums no ši daikta?ko viņš don un ko ne?
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
BrX
mini-spamer
mini-spamer

ZiņaZiņots: Sv Sep 28, 2008 11:23 pm    
Cilvēki mēģina apiet to lai pie degmaisījuma nenonāk eļļa. Kaut arī mazos apmēros bet tomēr. Ja eļļa nokļūst degmaisījumā, tad mazinās oktāna skaitlis.

Es par to visu esmu aizdomājies un pagaidām izvadījis tās trubas atmosfērā dēļ tā, lai man neaizaug intercoolers ar eļļu. Kā rezultātā mazināsies dzesēšanas spējas. Kas arī ir ļoti niecīgi. Jo ja motors nav galīgi nolietots / nojāts, tad tur eļļa nemas tā negāžās ārā. Nāk tikai eļļas tvaiki.

Es esmu uzlicis speciāli caurspīdīgās trubas, lai redzētu kas notiek. Un pa visu vasaru braukājot viņas vēl jo projām ir tīras. Vien;igais kas brīžiem notiek ir tas ka viņas no iekšpuses nosarmo, bet tas ir izskaidrojams ar atšķirīgajām temperatūrām.

Atradu vēl internetā vienu veidu kā kāds ir cīnījies ar šo pašu lietu. Neliekās tas visai labs piemērs, bet kā testam var uztaisīt.
http://www.boostcruising.com/silvia/oilair.asp
Čalis ielicis filtriņu un nobraukājis trīs mēnešus bet filtrs praktiski nav mainījies. Tā, kā nav ko satraukties.

iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Pir Sep 29, 2008 12:31 am    
BrX, jaunam motoram (vai pec kapitalkas) tur nekas daudz neveidosies. kad bus padilis motors bus arii elljas.
Krazz, runa iet par kartera atgāzu aizvākšanu/sadedzināšanu dabas labā, un vakūma radīšanu karterī jaudas labā. Vakumā labāk griežas motors.
Cik saprotu par to nav īpaši jāuztraucas zem 300 kumeļiem.
Es vēl domāju vai vaig man to kanniņu vai nē. kas attiecas uz interkuuleri, to vienmeer var izmazgaat. piemeram reizi gadā paskalot ar benzīnu vai kko.. Par pārējo nezinu. Teorētiski jau liekas, ka lai jau tā eļļa tur pūšas uz turbīnas un vārstiem un virzuļiem Rolling Eyes
orcan
Jauniņais
Jauniņais

Ziņas: 24
Atrašanās vieta: Purčiks

ZiņaZiņots: Pir Sep 29, 2008 11:57 am    
ar to filtriņu esmu meģinājis savai Hondai
uz jaudas stenda pie maksimāliem apgriezieniem veidojas eļļas mākonītis Laughing un nākas kautko citu domāt, jo ar laiku visa motortelpa palika viegli eļļaina un izbraucot caur putekļainu ceļu viss palika netīrs, kā arī pēc kārtīgas gāšanas apstajoties salonā bija jūtama degušas eļļas smaka, pašlaik ir aizvilktas divas caureles līdz motora apakšai
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> Motora uzlabojumi Laiks ir: GMT - 9 stundas
Iet uz lapu 1, 2  Nākošais
Lapa 1 no 2

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv