japanu auto klubs, forums, auto daļas - japcar.lv
LV EN RU LT EE DE FR JP

Login Form

Aizmirsāt paroli?
Vēl neesat reģistrējies? Reģistrācija

Atbalsta

Turbīnu serviss

Toyota 86, GT 86, FT-86, Subaru BRZ, Scion FR-S, toyobaru
Reklāma:
Eiropas hitu radio, ehr
Slavenības un zvaigznes
Antique restored furniture
Visi radio internetā
Aviācija, pilotu skolas
Ultra Racing

Foruma sākums Meklēt   DalībniekiDalībnieki   Reģistrēties   Profils   Vēstules   Pieslēgties 

Eļļas spiediens startējot
Iet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais

Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> D-I-Y
Autors Vēstule
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

Ziņas: 10689
Atrašanās vieta: Riverside, tru storii

ZiņaZiņots: Tre Okt 13, 2010 11:03 am   Eļļas spiediens startējot  
No sērijas "Bo panika & čakarēšanās" / DIY :shura:
Aizdomājos par ziemas aukstajiem startiem, kad motors ilgi nekustināts un eļļa visa ir satecējusi karterī un motors ir sauss (bet arī vasarā tas pats). Ja nelietojam eļļas ar ūberpiedevām kas vienmēr un visur notur kautkādu eļļas slāni, tad piestartējot motoru, tas 1~2 sekundes ir bez spiediena, sauss. ja ir cietās motora bukses, var arī ļoti labi izjust ka piestartēts motors spēcīgi raustās, kamēr sistēma nav piedzīta ar eļļu.

Risinājums protams ir Accusump paveidi (ebay "accusump", vai links: eļļas akumulators uz nissan maxima), kā arī "sausā kartera sistēma". tas protams ir daargi un prieksh projektu motoriem nevis ikdienas.

Ja neskaita motora spīdzināšanu trasē, tad lielākā daļa diluma motoram parādās tieši no aukstiem startiem, kad sistēmā nav eļļa. Tad nu radās jautājums un ideja.

Vai startējot motoru bez benzīna (vnk griežot starteri) ir tāda pati slodze un dilums kā 1-2 sekundes tukšgaita bez eļļas spiediena? Man liekas ka nē, jo sadegot degmaisījumam ir daaaudz lielāks spiediens uz sistēmu nekā vienkārši sapsiežot gaisu (attiecīgi kompresijas pakāpei) un neaizdedzinot to.
Ja ar starteri ir ievērojami mazāks dilums iespējams nekā ar iedarbinātu motoru, varbūt ir vērts uztaisīt slēdzi uz strāvas padevi sprauslām vai benzīna sūknim? Tad pirmās 2-3 sekundes pa sauso ar starteri griezt motoru līdz spiediena lampiņa pazūd un tad pieslēgt benzīna padevi?

Drošvien daudziem liksies kārtējie suņa murgi, bet lūdzu kritiku tikai no tehniskā viedokļa Laughing
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
mp_ice
Brigadieris
Brigadieris

Ziņas: 360
Atrašanās vieta: Sigulda - Rīga

ZiņaZiņots: Tre Okt 13, 2010 11:24 am    
Es domāju ja šī problēma būtu tik nopietna tad jau to būtu atrisinājuši motoru konstruktori. Un nav jau tā ka visas slīdgultņu vietas paliek sausas pēc stāvēšanas, tik dzudz eļļa paliek, lai pēc piestartēšanas sagaidītu jauno Smile. Protams piestartējot slodze ir bet par to man liekas ka nav jēgas satraukties, galvenais uzreiz nedot gāzē Smile
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli
soulfreak
motorists

Ziņas: 4422
Atrašanās vieta: Jamaicawa

ZiņaZiņots: Tre Okt 13, 2010 11:26 am    
Es personīgi pastartēju pa tukšo, starteris jau nepiedarbina motoru uz pus apgriezienu, kā to var izdarīt ar dīzeli vai karburatoru. Tad nu šitā es vnk vairākas reizes reizes ar starteri pačakarēju. Domāju, ka slodze bez degvielas sadegšanas ir ļoti maza un motors tāpat nekad nebūs pilnīgi saus, jo eļļa jau nav ūdens. Tik daudz, lai uzpumpētu eļļu, ar trim četrām startēšanas reizēs būs gana Wink

ZiņaZiņots: Tre Okt 13, 2010 11:29 am    
mp_ice rakstīja:
Es domāju ja šī problēma būtu tik nopietna tad jau to būtu atrisinājuši motoru konstruktori. Un nav jau tā ka visas slīdgultņu vietas paliek sausas pēc stāvēšanas, tik dzudz eļļa paliek, lai pēc piestartēšanas sagaidītu jauno Smile. Protams piestartējot slodze ir bet par to man liekas ka nav jēgas satraukties, galvenais uzreiz nedot gāzē Smile

BMW M seerijas dzineejiem naak jau no ruupniicas"oil accumulator". vai tas darbojas arii pie starta vai arii tikai liikumos padod ellju pie truukuma, hz..
Un ja no riitiem uz visaam vietaam buutu pietiekami daudz ellja/spiediens, tad nevaidzeetu just pastiprinaatu motora vibraaciju saliidzinot ar piepildiitu sisteemu? (atgaadinaashu ka seezhu uz cietaam bukseem un piekares, pastiprināti var just visu Laughing)
Uztaisiit sleedziiti ar releju uz suukni vai aizdedzi jau nav liels darbs, varbuut ir veerts? protams tas ir nedaudz vairaak darbs, nekaa diskuteet forumaa siltaa istabaa :shura: bet prasa mazus ieguldiijumus..

Pēdējo labojumu veicis BriinumsBo Tre Okt 13, 2010 11:33 am; pavisam labots 1 reizi
Skatīt lietotāja(-u) profilu(-s) Sūtīt privātu vēstuli Apciemot ziņotāja interneta lapu
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Tre Okt 13, 2010 11:32 am    
soulfreak rakstīja:
Es personīgi pastartēju pa tukšo, starteris jau nepiedarbina motoru uz pus apgriezienu, kā to var izdarīt ar dīzeli vai karburatoru. Tad nu šitā es vnk vairākas reizes reizes ar starteri pačakarēju. Domāju, ka slodze bez degvielas sadegšanas ir ļoti maza un motors tāpat nekad nebūs pilnīgi saus, jo eļļa jau nav ūdens. Tik daudz, lai uzpumpētu eļļu, ar trim četrām startēšanas reizēs būs gana Wink

shito jau meegjinaaju. diemzheel mans ECU ir aspraatiigs un pie starta degvielas suukni iesleedz uz HIGH mode (taapat kaa pie buusta).. peec 2 chakariem uz apgriezieniem bez aizdegshanaas peectam bija gruuti piestarteet un piestarteejoties spljaudiijaas, jo motors jau bija paarpildiits ar degvielu. ar pietiekami daudz degvielas degkameraa var arii dabuut "hydrolock" un mekleet jaunu bliivi.
Uldis
Jauniņais
Jauniņais

Ziņas: 13
Atrašanās vieta: Rīga

ZiņaZiņots: Tre Okt 13, 2010 12:42 pm    
Nju nez. manuprāt uztraukumam nav pamata.
Piem, no kloķenes kanāliem jau eļļa nekur neiztek. varbūt no kāda patek ārā, bet zināms daudzums jau paliek. Un ar to, manuprāt, pietiek lai pagaidītu tās 1-2 sekundes līdz normālam eļļas spiedienam.. Rolling Eyes
Man drīzāk aizdomas, ka starteris vairāk cieš no 2x biežākas strādāšanas, nekā labums. Pie tam - starteris griež lēnāk, līdz ar to ilgāk jāgriež, lai uzpumpētu spiedienu. No tā seko, ka labāk pagaidīt to 1 sekundi pēc palaišanas, kamēr dzinējs uzpumpē eļļas spiedienu, nekā griezt 3-4 (vai vairāk) sekundes, kamēr spiedienu uzpumpē starteris.. (IMHO).

Varbūt kļūdos, bet kā man stāstīja, tad auksts motors dilst vairāk, nevis dēļ mazā eļļas spiediena, bet gan dēļ temperatūras [eļļa biezāka, dzinēja sastāvdaļas sarāvušās un savādāki attālumi utt].
Tāpēc, Bo, varbūt uzliec slapjo autonomo pečku* un problēma tiks atrisināta par kādiem 90% Wink

* - slapjā pečka uzsilda tosolu kopā ar dzinēju.
Vetal
Specnaz
Specnaz

Ziņas: 753
Atrašanās vieta: Riga - Geneva

ZiņaZiņots: Cet Okt 14, 2010 9:33 am    
nechakarejies, ielej ziemai kadu 0W-xx, un nomaini shales reizi 5 gados Wink
un, normali, motors jau nesak stradat pats pec 0.1s

BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Cet Okt 14, 2010 2:04 pm    
Uldi, ko tu domaji ar "autonomo pečku" ? man par tādu tumša bilde. cik tāds maksā un kā darbojas?
ja eļļas sildītājs uz 220V elektrības, tad jāpiebilst ka dzīvoju 5.stāvā un elektrību nevaru novilkt pie mājas Laughing
Uldis
Jauniņais
Jauniņais

Ziņas: 13
Atrašanās vieta: Rīga

ZiņaZiņots: Cet Okt 14, 2010 3:31 pm    
Autonomā pečka ir baigi labā štelle Smile - darbojas no benzīna vai dīzeļa -atkarībā, kas tev ir bākā [līdz ar to viņas atšķiras - nemeklē šrotā jebkuru Laughing ]. Sadedzina degvielu un uzsilda vai nu gaisu mašīnā (sausā pečka) vai arī tosolu motorā (slapjā pečka). Biežāk ir redzētas busiņos vai smagajos. ieslēgt var dažādi - vai nu uz taimera, ko tu vakarā uzliec un no rīta jau iekāp siltā mašīnā, vai arī kkā ar mobilo (esmu dzirdējis, ka ir sistēmas, kur tu piezvani uz mašīnas numuru, kamēr dzer rīta tēju, un pečka ieslēdzas).
Pirms gadiem 3-4-iem brendīgā (webasto) maksāja kkādus 600-800Ls.

Nu un ja ir garaža vai vismaz elektrība (kas tev diemžēl nav), tad ir elektriskais sildītājs... pa kkādiem 30-40Ls. Tikai neatceros, ko viņš sildīja - eļļu vai ko.... Tur vēl varētu papētīt...

vajadzētu jau vienreiz saņemties un sameklēt autonomo - siekala jau sen tek. Smile
Reiz gandrīz nopirku lietotu (vnk ar pārdevēju nevienojāmies par cenu).

Bet viņām uzturēšana var sanākt padārga, jo daļas MAKSĀ! Smile
Vetal
Specnaz
Specnaz

Ziņas: 753
Atrašanās vieta: Riga - Geneva

ZiņaZiņots: Cet Okt 14, 2010 4:58 pm    
Uldis rakstīja:
(esmu dzirdējis, ka ir sistēmas, kur tu piezvani uz mašīnas numuru, kamēr dzer rīta tēju, un pečka ieslēdzas).
mlee, visiem kaiminiem pa nakti reizes 3-4 ieslegt pechkas savaa pagalmaa Laughing

laksh
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 165

ZiņaZiņots: Cet Okt 14, 2010 6:50 pm    
BriinumsBo rakstīja:
soulfreak rakstīja:

shito jau meegjinaaju. diemzheel mans ECU ir aspraatiigs un pie starta degvielas suukni iesleedz uz HIGH mode (taapat kaa pie buusta).. peec 2 chakariem uz apgriezieniem bez aizdegshanaas peectam bija gruuti piestarteet un piestarteejoties spljaudiijaas, jo motors jau bija paarpildiits ar degvielu. ar pietiekami daudz degvielas degkameraa var arii dabuut "hydrolock" un mekleet jaunu bliivi.

To nedara kompis bet an bendziina spiediena regulators, jo iepludes kolektora nav vakuma...
Un par ellu-nav ko kert beedu par to starteeshanu ir kaa Uldis saka, kad ella jau paliek kanalos, un nekur neaiztek...
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Piek Okt 15, 2010 8:10 am    
tad kaapeec starteejot bez spiediena ir pretiiga vibraacija? iipashi ja vairaakas dienas pastaav..
BriinumsBo
iedomīgs vējagailis

ZiņaZiņots: Piek Okt 15, 2010 8:34 am    
p.s. taa arii neviens neatbildeeja vai kautko var ieguut, ja kurbuleejot atsleedz benziinu kameer nav ellja uzspiesta? neskaitot startera leenu naavi( starteru pilni shroti, motori 3sgte latvijaa gan nav)
Fii
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 232

ZiņaZiņots: Piek Okt 15, 2010 3:47 pm    
BriinumsBo rakstīja:
tad kaapeec starteejot bez spiediena ir pretiiga vibraacija? iipashi ja vairaakas dienas pastaav..

Uz reiz pēc piestartēšanas? Esi pārliecināts, ka visi podi darbojas uzreiz pēc iedarbināšanas?
laksh
Vietējais
Vietējais

Ziņas: 165

ZiņaZiņots: Piek Okt 15, 2010 4:02 pm    
nezinu kaa tiem dzineejiem, ir vaarstiem kompensatori? ja tiem ella notek tad ar var buut ka no saakuma dzineejs slikti straadaa kameer sadzen ellu...
Attēlot ziņas sākot no iepriekšējās:   
Ievietot jaunu tēmu   Atbildēt    FORUM -> D-I-Y Laiks ir: GMT - 10 stundas
Iet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais
Lapa 1 no 3

© 2012 Japcar - japāņu auto klubs
Latvijas Reitingi on-line.lv Auto/moto Auto_moto

TOP japcar.lv