|
 |
 |
| |
|
 |
| Autors |
Vēstule |
BriinumsBo iedomīgs vējagailis

Ziņas: 10689 Atrašanās vieta: Riverside, tru storii
|
Ziņots: Cet Jun 04, 2009 3:51 pm Eļļas izvēle virs 100C |
|
|
Vecais labais un briesmīgais topiks par eļļām Šoreiz neprasīšu, ko liet - Motul, Castrol, Statoil, vai Oilio Broilio.
Par viskozitāti. Kā jau dazhi zin, mans 3sgte motorīts mīl uzkarst līdz 120 grādiem, un vienkārši vizinoties svārstās kautkur no 95 līdz 110 grādiem. Kautkad 3sgte zinātājs paratr00per man ieteica liet 0w30, lai labāk motors griežas. Man atkal ir tieši pretēja doma, kā būtu ja es lietu 15w50 ? protams tikai vasarā. Bet ideja ir, liet eļļu, kas lieliski darbotos tieši pie šīs 110-120 grādu temperatūras un neapdraudētu motora veselību. No rītiem pasildīt nav problēmu, tik bail ka nepaiet milzīgs laiks kamēr sūknis to medu izdzen cauri filtram un sāk silt..
krīzes laikā lielais eļļas sūknis + adapters + kuuleris man galiigi neliekas praatiigs variants.. kaa arii ziemaa taa sildiishana buutu veel ilgaaka..
Pēdējo labojumu veicis BriinumsBo Cet Jun 11, 2009 10:06 am; pavisam labots 1 reizi |
|
|
|
 |
robis.robis Vietējais

Ziņas: 207 Atrašanās vieta: rīga, ogre
|
Ziņots: Cet Jun 04, 2009 4:19 pm Re: Eļļas izvēle :D |
|
|
| BriinumsBo rakstīja: | Vecais labais un briesmīgais topiks par eļļām Šoreiz neprasīšu, ko liet - Motul, Castrol, Statoil, vai Oilio Broilio.
Par viskozitāti. Kā jau dazhi zin, mans 3sgte motorīts mīl uzkarst līdz 120 grādiem, un vienkārši vizinoties svārstās kautkur no 95 līdz 110 grādiem. Kautkad 3sgte zinātājs paratr00per man ieteica liet 0w30, lai labāk motors griežas. Man atkal ir tieši pretēja doma, kā būtu ja es lietu 15w50 ? protams tikai vasarā. Bet ideja ir, liet eļļu, kas lieliski darbotos tieši pie šīs 110-120 grādu temperatūras un neapdraudētu motora veselību. No rītiem pasildīt nav problēmu, tik bail ka nepaiet milzīgs laiks kamēr sūknis to medu izdzen cauri filtram un sāk silt..
krīzes laikā lielais eļļas sūknis + adapters + kuuleris man galiigi neliekas praatiigs variants.. kaa arii ziemaa taa sildiishana buutu veel ilgaaka.. |
man iestāstīja ņemt 10W/60, teica būs bomba! nu i pirku. btw motorex eļļai var dabūt eļļainu cenu
kvalitāte cik esmu prasījis ar nav no sliktākajām  _________________ GTI-R
MK1
|
|
|
|
 |

|
Ziņots: Cet Jun 04, 2009 4:21 pm |
|
|
| nu tev jau cits motors, es tieshi par izveeli attieciibaa uz augstaam temperatuuraam domaaju :/ |
|
|
|
 |
Ralfy mini-spamer

Ziņas: 86
|
|
|
|
 |
robis.robis Vietējais

Ziņas: 207 Atrašanās vieta: rīga, ogre
|
|
|
|
 |
Ralfy mini-spamer

|
|
|
|
 |

|
Ziņots: Cet Jun 04, 2009 6:50 pm |
|
|
| nu labi, bet nissanisti braukaa ar 60-80 graadi, es ar 100-115.. par to temperatuuru iet runa.. |
|
|
|
 |
Ralfy mini-spamer

|
|
|
|
 |
Ro Vietējais

Ziņas: 143 Atrašanās vieta: adm
|
Ziņots: Cet Jun 04, 2009 11:27 pm |
|
|
| BriinumsBo rakstīja: | | nu labi, bet nissanisti braukaa ar 60-80 graadi, es ar 100-115.. par to temperatuuru iet runa.. |
1.ais Bo man skiet kkad tev teicu bet iisti neatceros bet tev vaidzeetu Castrol Formula RS 10W-60, superkruta ella, buutu pikjis lietu taadu tikai...
2.ais ekonomiskais variants turboligt Motul 4100 Turbolight 10W40, pats lietoju it kaa apmierina, sameeraa pabieza, leeta, litraa 4,5ls bet pussinteetika, kas pie tavas temp, iisti nedereetu... |
|
|
|
 |
Filipsons Vietējais

Ziņas: 289 Atrašanās vieta: Latvia
|
Ziņots: Cet Jun 04, 2009 11:46 pm |
|
|
LIQUI MOLY ir diezgan laba prēkš motoriem kam patik turēt augstu temperatūru,gazu visos savos bmw un nekādas sūdzības nebija,M3 pieņēma un gāja uz urā,bet motors paliek maziet skaļaks  |
|
|
|
 |
Vetal Specnaz

Ziņas: 753 Atrašanās vieta: Riga - Geneva
|
|
|
|
 |

|
Ziņots: Sv Jun 07, 2009 8:29 pm |
|
|
| Vetal rakstīja: | | BriinumsBo rakstīja: | | nu labi, bet nissanisti braukaa ar 60-80 graadi, es ar 100-115.. par to temperatuuru iet runa.. | hm, nemot vera ka mums termostats ir uz 75-85C, kas tu doma, mums ir specials kondicionieris elljas dzeseshanai?  |
to tu man neprasi.. tev elljas temp dachik jestj? staasti  |
|
|
|
 |

|
|
|
|
 |
desa salami

Ziņas: 500
|
Ziņots: Cet Jun 11, 2009 9:52 am |
|
|
http://www.vissauto.lv/lv/moto.....tion/C3946
Question:
Explain the Terms on the Oil Bottles such as API SM/CF
What exactly does API SM/CF and SL,SJ,SH,SG mean on the oil bottle?
-- Don Haislip, Oak Grove, MO
Answer:
API stands for American Petroleum Institute. In this case, API sets the industry standards for passenger and commercial vehicles. These standards are recognized, and in many cases, developed in conjunction with car and lubricant manufacturers, including ExxonMobil. The letters next to API, such as SM, refer to the quality level of the motor oil. In the case of SM, it’s the highest available standard for passenger vehicle. CF is a diesel engine or commercial vehicle standard and the highest current one is CJ-4. More information is available at the API website: www.api.org. |
|
|
|
 |

|
Ziņots: Cet Jun 11, 2009 10:05 am |
|
|
| desa rakstīja: | http://www.vissauto.lv/lv/motorellas/description/C3946
|
39Ls par 4 litriem.. Ro, tas ir daargi, vai te kkas neiet kopaa, nepareizaa ellja?  |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|